Geen hinder voor Donauscheepvaart

0
(foto viadonau)

Europese lidstaten moeten de krachten bundelen om het goederenvervoer draaiende te houden en te voorkomen dat er gaten ontstaan in logistieke ketens. Dat zegt de Oostenrijkse staatssecretaris voor verkeer Magnus Brunner.

Ook in Oostenrijk wordt er alles aan gedaan om de gevolgen van de coronacrisis op het goederenvervoer tot een minimum te beperken. Vaarwegbeheerder viadonau heeft maatregelen genomen zodat de scheepvaart op de Donau geen hinder ondervindt. Schuttingen vinden normaal plaats, schippers ontvangen via DoRIS nieuwsberichten en updates en ook de onderhoudswerken aan de rivier gaan door. Op die manier kunnen grondstoffen voor de industrie en landbouwproducten ook in deze tijden volgens afspraak geleverd worden.

Desinfectiemiddel

Het wegvervoer heeft meer problemen door de filevorming aan de grenzen ten gevolge van controles. Voedingsmiddel- en industrieconcern Agrana uit het Oostenrijkse Pischeldorf levert sinds kort met de productie van bio-ethanol een bijdrage aan de coronabestrijding. De ethanol wordt door andere bedrijven verwerkt tot desinfectiemiddelen voor apotheken en ziekenhuizen. Ongeveer 40 procent van de grondstoffen van Agrana worden met schepen aangeleverd.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.