Fusie Argos en Varo Energy is definitief

0

De in mei aangekondigde fusie tussen Argos en Varo Energy is vandaag formeel afgerond. Daarmee ontstaat het grootste, onafhankelijke oliebedrijf van Noordwest-Europa. De nieuwe onderneming gaat verder onder de naam Varo Energy.

Roger Brown, de CEO van Varo Energy, gaat het bedrijf leiden. De groep telt 1.500 werknemers en jaarlijks wordt naar verwachting 16 miljoen m3 olie en olieproducten verhandeld, vervoerd en opgeslagen.

Het hoofdkantoor is gevestigd in het Zwitserse Zug. Het nieuwe Varo Energy heeft drie aandeelhouders die elk voor een gelijk deel eigenaar zijn: de particuliere investeringsmaatschappij Reggeborgh, Carlyle International Energy Partners en de internationale energie- en grondstoffenhandelaar Vitol.

 

Merknaam

De bestaande Argos-activiteiten zullen – ‘vooralsnog’ staat in het persbericht – onder eigen merknaam blijven opereren vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam. Van daaruit worden de activiteiten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland gecoördineerd. De Argos-participatie in Nefco (LPG) en de Argos-divisie Zeebunkering maken geen deel uit van de nieuwe onderneming.

Varo Energy bezit in het Zwitserse Cressier een eigen raffinaderij en heeft een minderheidsbelang in het Duitse Bayernoil Refinery. De groep bezit meer dan 50 tankterminals in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

 

Overname Rhytank

Vandaag werd ook bekend dat Varo Energy de resterende aandelen (50%) van Rhytank AG, een voormalige joint-venture tussen Argos en Fluvia Holding, ingang heeft overgenomen. Het in het Zwitserse Birsfelden gevestigde Rhytank doet in opslag en distributie van olieproducten en heeft de beschikking over 63 tanks met een totale capaciteit van 347.000 m3.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.