Eurogate automatiseert terminal in Wilhelmshaven

0
Container Terminal Wilhelmshaven. (foto Eurogate)

De overslag op de Container Terminal Wilhelmshaven (CTW) wordt geautomatiseerd. Eurogate investeert 150 miljoen euro in dit project, dat binnenkort start en drie jaar gaat duren. Over twee jaar kunnen de eerste schepen op de terminal al automatisch worden afgehandeld.

Eurogate verwacht op de middellange termijn een sterke groei van de containeroverslag in Wilhelmshaven. Daarom investeert het bedrijf in nieuwe technologie. “Wij willen de CTW 2.0 ontwikkelen, een uitgebreide, geautomatiseerde terminal die voldoet aan de vereisten van deze tijd.”

Akkoord met personeel

Het automatiseringproject begint met de uitbreiding van de bestaande acht portaalkranen en het asfalteren van nu nog onverhand terrein in het noorden van de terminal. Volgend jaar worden twee extra portaalkranen geïnstalleerd.

Verder komt een nieuw personeelsconcept. De Eurogate Groep en vakbond ver.di ondertekenden eind 2018 een akkoord over de gevolgen van de automatisering voor personeelsleden. “Wij zien automatisering als een kans om onze klantgerichtheid en concurrentiepositie te versterken”, klinkt het bij Eurogate. “De overslag zal toenemen, waardoor we werkgelegenheid borgen en nieuwe, toekomstgerichte banen kunnen creëren.”

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.