- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsContainerterminal Valenciennes blijft in handen van Contargo

  Containerterminal Valenciennes blijft in handen van Contargo

  - Advertentie -

  Delen

  Contargo Noord-Frankrijk kan de containerterminal bij Valenciennes blijven uitbaten. Het heeft de  Europese aanbesteding daarvoor gewonnen. Het contract is op 1 januari 2022 in werking getreden en heeft een looptijd van vijftien jaar.

  De Escaut Valenciennes Conteneurs Terminal (EVCT) in Bruay-sur-l’Escaut/Saint-Saulve kent sinds de opening in 2015 een gestage groei. In 2017 en 2021 werd de terminal uitgebreid. De huidige overslagcapaciteit bedraagt 140.000 TEU per jaar.

  Seine-Nord

  “Met deze moderne en efficiënte terminal versterken wij de concurrentiepositie van bedrijven in Grand Hainaut en maken we de regio aantrekkelijker”, zegt Bruno Fontaine, voorzitter van de federatie Mixte Docks Seine Europe/Escaut. “De ligging aan het kanaal Seine-Nord-Europe zal op termijn nog meer toegevoegde waarde opleveren. We kijken uit naar de verdere samenwerking met Contargo. Deze toonaangevende aanbieder van multimodale terminals is al sinds 1996 actief in Valenciennes.”

  Met de contractverlenging is Contargo van plan de containerterminal en multimodale transportactiviteiten verder te ontwikkelen. De terminal profiteert van het groeiende vervoer over water en zal binnenkort ook gecombineerd vervoer via het spoor aanbieden. Op korte termijn zijn diverse investeringen gepland in overslagfaciliteiten, waaronder een nieuwe reachstacker en een tweede portaalkraan.

  Grootste van Noord-Frankrijk

  “Wij geloven in het ontwikkelingspotentieel van de industrie en logistiek in deze regio en zijn verheugd de grootste multimodale containerterminal in Noord-Frankrijk te kunnen blijven uitbaten”, zegt Gilbert Bredel, managing director van Contargo Noord-Frankrijk.

  Ook Thomas Löffler, managing director van Contargo, onderstreept de belangstelling van d containerspecialist in de exploitatie van inland terminals in Frankrijk. De contractverlenging is volgens hem hiervan het bewijs. “Daarnaast dragen wij bij aan de uitbreiding van de multimodale infrastructuur en transportdiensten in Europa. Op die manier bevorderen we de duurzame ontwikkeling in de transportsector.”

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -