- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe Sluis Terneuzen pas eind 2024 klaar

Nieuwe Sluis Terneuzen pas eind 2024 klaar

- Advertentie -

Delen

De Nieuwe Sluis Terneuzen is pas in het vierde kwartaal van 2024 klaar. Dat heeft minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat aan de Tweede Kamer gemeld.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het eerste schip in maart dit jaar zou kunnen schutten. Vorig jaar werd al duidelijk dat die opleverdatum niet gehaald zou worden. Harbers soms in zijn Kamerbrief de oorzaken voor de vertraging op: coronamaatregelen, nieuwe regelgeving op het gebied van PFAS en vondsten van objecten en kleine bodemverontreinigingen in de ondergrond.

Extra kosten

“De bouw van de Nieuwe Sluis vordert gestaag”, aldus Harbers. “De contouren van de sluis zijn steeds beter zichtbaar. Maar voordat de Nieuwe Sluis operationeel is, moeten er nog werkzaamheden gebeuren. Zo moet de sluis nog verder worden afgewerkt, en volgt een periode van intensief testen, oefenen, trainen en opleiden. Ook moeten de landtongen nog worden verwijderd, om de in- en uitvaart van de Nieuwe Sluis mogelijk te kunnen maken.”

De vertraging en extra werkzaamheden brengen extra kosten met zich mee. Wie welk deel daarvan voor zijn rekening neemt, daarover zijn de Nederlandse en Vlaamse overheid nog in gesprek.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -