Eerste hulp op het water

0

Zondag 28 augustus verzorgen ‘BHV-4-YOU’, zeilschip Egberdina, reddingsbrigade Notwin en de KNRM een gratis informatiemiddag over Eerste Hulp op het water. De informatie wordt gegeven op en rond het zeilend charterschip Egberdina.

Geïnteresseerden kunnen tussen 11 en 17 uur bij de Hoofdtoren in een reddingsboot stappen die hen naar de Egberdina brengt. BHV-docent Frans Swart en schipper/eigenaar van de Egberdina, Wouter van Dusseldorp vertellen hoe zij handelen bij calamiteiten op het water. Ben van Kuringen van de KNRM vertelt over de rol van de KNRM en reddingsbrigades bij de eerste hulp. Reddingsbrigade Notwin zal een demonstratie geven van het werk van de reddingsbrigade. Radio 501 doet rechtstreeks verslag vanaf de Egberdina, de muzikale omlijsting wordt life verzorgd door Laurens Reij en Chris James.
Opstapplaats op reddingsboot: bij de Hoofdtoren in Hoorn, direct onder de Jongens van Bontekoe. Zondag 28 augustus, tussen 11 – 17 uur Haven van Hoorn.
Meer info klik hier.

Egberdina
De Egberdina is een zeilend charterschip dat is gebouwd in 1882. Het was het eerste charterschip met een AED aan boord, de bemanningsleden zijn getraind in EHBO en reanimatie. Schipper Wouter van Dusseldorp vindt dit belangrijk. Hij heeft 27 jaar ervaring als schipper van grote zeilschepen.
BHV-4-YOU is het opleidingsinstituut voor medische trainingen zoals BHV, reanimatie en AED bedienen. BHV-4-YOU geeft deze trainingen niet alleen in het leslokaal in Blokker, maar ook op uw locatie. De instructeur is ambulanceverpleegkundige, de trainingen zijn daardoor praktijkgericht. Het motto is: “de kunst van lesgeven is weglaten, zodat het overzicht behouden blijft”.
Reddingsbrigade Notwin houdt zich bezig met het varend redden. Dit bestaat uit het assisteren en redden bij calamiteiten, evenementen en rampen. Om deze taken uit te voeren beschikt Notwin over meerdere reddingseenheden variërend van een snelle motorboot tot een rampenvlet, welke 7 dagen per week, 24 uur per dag kunnen worden ingezet. Het bewakingsgebied van Notwin is het Hoornse Hop en de wateren langs de Hoornse gemeentegrens.
De KNRM is de landelijke organisatie voor hulpverlening aan hen die voor de Nederlandse Kust, Zeeuwse wateren, IJsselmeer en randmeren in gevaar verkeren of in gevaar dreigen te raken. Sinds de oprichting in 1824 heeft de KNRM er voor gekozen dit te doen als zelfstandig opererende, ongesubsidieerde, instelling.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.