- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsECT: 10.000e 'fixed window'-aanloop bewijst succes

ECT: 10.000e ‘fixed window’-aanloop bewijst succes

- Advertentie -

Delen

Deze zomer heeft ECT het 10.000e binnenvaartschip ontvangen binnen het zogeheten Fixed Windows-concept. De Rotterdamse containerterminal ziet daarin de bevestiging van het succes en “de aanzienlijke waarde van dit binnenvaartproduct voor een betrouwbare en efficiënte binnenvaartketen”.

 In 2018 introduceerde Hutchison Ports ECT Rotterdam het concept met fixed windows voor de binnenvaart: daarmee wordt een binnenvaartschip wekelijks op dezelfde dag, hetzelfde tijdstip en met een vaste call size behandeld op de terminal.

Baanbrekend

“Voorheen was dit vaak niet het geval vanwege onder andere de dynamiek in vertrek- en aankomsttijden van de deepsea-schepen, wijzigingen in vaarschema’s van binnenvaartschepen en daardoor voortdurend veranderende planningen van de deepsea-terminals”, aldus ECT. “Dit concept was in 2018 dan ook baanbrekend voor de afhandeling van binnenvaartschepen in zeehavens.”

Met fixed windows reserveert ECT ruimte en garandeert de containerterminal dat deelnemende binnenschepen op het afgesproken moment worden afgehandeld – met zekerheid over de vertrektijd. Binnenvaartoperators betalen een vast tarief per bezoek voor deze reservering en garantie en ze zorgen ervoor op tijd aanwezig te zijn, met de afgesproken hoeveelheid containers.

Barge Transferium Maasvlakte

De introductie van fixed windows en de latere lancering van ECT’s Barge Transferium Maasvlakte hebben volgens het bedrijf zelf aanzienlijk bijgedragen aan een betrouwbaar binnenvaartproduct. “Dit blijkt ook uit de cijfers. Het aantal fixed windows is zowel op de ECT Delta- als op de ECT Euromax-terminal snel gegroeid. Op dit moment worden er tientallen fixed windows per week behandeld.”

In combinatie met BTM, waar een groep binnenvaartoperators gezamenlijk een kadekraan afneemt, wordt meer dan de helft van het binnenvaartvolume bij ECT afgehandeld met een betrouwbaarheid van meer dan 95 procent. “De binnenvaart beschikt hiermee over een sterke troef richting haar klanten in achterland en haven”, aldus ECT.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -