Echte watermeloenen

0

(foto Beyond Silence)

Importeur Frankort & Koning laat voortaan meloenen over water van Rotterdam naar Venlo vervoeren. Het logistieke concept daarvoor is samen met dienstverlener Customs Solutions & Improvement (verantwoordelijk voor de logistieke en douaneafhandeling) en Trimodal Container Terminal Venlo ontwikkeld.

ECT
De eerste intermodaal te vervoeren zending van containers met meloenen uit Zuid-Amerika arriveerde op de ECT City Terminal in Rotterdam aan boord van de Rio Negro van rederij Hamburg Süd. Een binnenvaartschip dat in het kader van European Gateway Services van ECT al een reguliere verbinding onderhoudt tussen Rotterdam en TCT Venlo, laadde vervolgens zondagavond 15 januari tien koelcontainers. Maandagochtend 06.00 uur waren de containers vervolgens op de inlandterminal in Venlo beschikbaar voor lossing.

De koelcontainers gaan vanuit Rotterdam naar TCT Venlo. (archieffoto MG Redacties)

De koellading is daarna direct overgereden naar Frankort & Koning. De importeur is gevestigd op Fresh Park Venlo. Dat 130 hectare grote businesspark ligt op circa 1 kilometer afstand van TCT Venlo.

Meer versstromen
Bij gebleken succes kunnen ook andere versstromen in koelcontainers de overstap naar de binnenvaart maken, kijken de initiatiefnemers alvast vooruit. Hun ambitie is om in de toekomst meer koellading en "voor meerdere partijen op deze manier duurzaam naar het achterland te transporteren. De initiatiefnemers zullen middels een samenwerking met Fresh Corridor dergelijke partijen gaan benaderen."

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.