EBU: niet speculeren over oorzaak

0

De EBU distantieert zich van “alle mogelijke speculaties omtrent de oorzaak van het ongeval” met de Waldhof. Daarmee reageert de Europese Binnenvaart Unie op uitspraken “die niet ter zake dienende en incompetent eerder door de ESO zijn geuit”.

ESO-voorzitter Jan Veldman zei vrijdag 21 januari in zijn nieuwjaarstoespraak dat tankers met centertanks onmiddellijk stilgelegd moeten worden als uit onderzoek blijkt dat de belangrijkste oorzaak van het kapseizen van de Waldhof ligt in de bochtstabiliteit van dergelijke schepen.

Oordeel
De EBU hoopt dat de bevoegde autoriteiten de oorzaak van het kapseizen van de Waldhof zo snel mogelijk zullen achterhalen. Daarop zal de organisatie wachten met een oordeel. “De binnentankvaart wordt onverkort gekenmerkt door haar hoge veiligheidsniveau dat in combinatie met de grote betrouwbaarheid van deze modaliteit de reden is voor het vervoer van grote hoeveelheden gevaarlijke goederen over de binnenwateren.”
Het op 13 januari bij St. Goarshausen gekapseisde tankschip Waldhof heeft geleid tot grote hinder voor de scheepvaart. De EBU hoopt dat in het belang van de door de binnenvaart bevoorrade industrieën de gevolgen zo snel mogelijk worden verholpen en dat de scheepvaart ook in de dalvaart weer (gedeeltelijk) wordt vrijgegeven.

De EBU is content “met de transparante aard en wijze van het ongevalmanagement en de informatievoorziening over de actuele situatie ter plaatse alsmede de te nemen maatregelen door de bevoegde autoriteiten. Zij gaat ervan uit dat ter voorkoming van onnodig omzetverlies van de reeds zwaar getroffen binnenvaartondernemers en de noodlijdende binnenvaartsector alles eraan wordt gedaan om de stremming zo snel mogelijk op te heffen en biedt daarvoor aan de betreffende autoriteiten haar steun aan.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.