- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDuurzaam varen centraal op Traditionele Schepen Beurs

Duurzaam varen centraal op Traditionele Schepen Beurs

- Advertentie -

Delen

De derde editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs wordt van 9 tot en met 11 november gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex, in het stadshart van Den Helder. Dit jaar staat het evenement in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen.

De voorbereidingen voor de derde editie zijn in volle gang. Volgens beursmanager Jet Sluik zit er groei in het aantal deelnemers en worden er dit jaar meer bezoekers verwacht dan bij de eerste twee edities. Ook staat de beurs dit jaar in het teken van duurzaamheid en innovatie. “In 2017 waren op de beurs al enkele deelnemers aanwezig die in duurzame producten handelden of hier adviezen over gaven”, aldus de beursmanager. Nu zullen dat er meer zijn.

Een van de technieken waar menig scheepseigenaar over nadenkt, is zonne-energie. Er zijn al enkele schepen met zonnepanelen, maar de verwachting is dat hun aantal snel zal groeien.

 

SummerLabb

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar een breder publiek brengt, zowel online als offline. Sluik: “We willen graag een groter platform creëren door samen te werken met SummerLabb.”

Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie. We kijken uit naar de samenwerking.”

 

Sustainable Sailing/Sustainable Boats

“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” vervolgt Sluik. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Maar er is meer mogelijk en dit willen we graag aan ons publiek tonen. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

foto: De tjalk Jantina Afina vaart duurzaam met zonnepanelen. (foto Paul Schaap)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -