- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsGroningen laat elektrisch inspectievaartuig bouwen

  Groningen laat elektrisch inspectievaartuig bouwen

  - Advertentie -

  Delen

  Op vrijdag 8 juni is de kiel gelegd van het nieuwe inspectievaartuig van de provincie Groningen. Deze officiële handeling werd door gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk uitgevoerd op scheepswerf Koninklijke Niestern Sander. Naar verwachting wordt het nieuwe inspectieschip februari 2019 opgeleverd.

  Het vaartuig vervangt het huidige, 45 jaar oude schip. Dat werd destijds ook door de werf in Delfzijl gebouwd. De provincie gebruikt het schip voor toezicht, handhaving en begeleiding van de scheepvaart en evenementen in Groningen.

   

  Batterijpakket

  Het schip wordt uitgerust met een batterijpakket en wordt daarmee het eerste volledig elektrisch aangedreven inspectievaartuig in Nederland. Daarnaast bezit het schip straks de nieuwste technische voorzieningen op het gebied van duurzaamheid, zoals energiebesparing, gebruik van restwarmte, toepassing van duurzame hout- en verfsoorten en een stille elektrische motor.

  Na een Europese aanbesteding is de opdracht in februari van dit jaar gegund aan Koninklijke Niestern Sander. Diverse Groningse onderaannemers en toeleveranciers zijn bij het project betrokken voor engineering, het leveren van staal en het verzorgen van onderdelen van de machinekamer, navigatieapparatuur en reddingsequipment.

  foto: De kiellegging door gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk. (foto Provincie Groningen)

   

   

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -