- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAna Duškov is Jong Haventalent 2018

Ana Duškov is Jong Haventalent 2018

- Advertentie -

Delen

Tijdens de feestelijke lustrumeditie van het Rotterdams Havenevenement is Ana Duškov uitgeroepen tot Jong Haventalent. De 24-jarige management trainee van ECT kreeg het prijzenpakket overhandigt van haar voorgangster van 2017, Renee Naaktgeboren. De andere finalist was de 27-jarige Wouter de Jonge, die werkt bij Machinefabriek Bolier.

Het Rotterdams Havenevenement werd 7 juni voor de vijfde keer georganiseerd door Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en STC Group, in samenwerking met Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, SmartPort en RDM Center of Expertise – Hogeschool Rotterdam. Met de organisatie van het Havenevenement willen deze partijen onderstrepen dat “de Rotterdamse haven een fantastische werk- en leerplek is voor talenten van ieder opleidingsniveau en op elke punt in zijn/haar carrière”.

 

MCR-prijs

De MCR-prijs voor de meest talentvolle mbo’er ging dit jaar naar Martine Kooy. Martine volgt de mbo-opleiding allround operationeel technicus op het STC. Zij ontving onder andere een studiebeurs uit het Pieter van Essen studiefonds. De andere twee finalisten, Sacha Bosman en Maurice de Vries, volgen ook een mbo-opleiding bij het STC.

 

Havenwerker van het Jaar

Na een spannende stemronde mag Dennis Maat, Chef Machinist bij EECV zich Havenwerker van het Jaar 2018 noemen. Dennis ontving de bij de titel horende prijs uit handen van de Rotterdamse havenwethouder Adriaan Visser. De titel Havenwerker van het Jaar wordt uitgereikt aan een havenwerker die uitblinkt in veilig en innovatief werken en collegialiteit. Ook Melvin Wubben, Loodsbaas bij Metaal Transport was doorgedrongen tot de finale.

 

SmartPort Scriptieprijs

De prijs voor de beste scriptie is uitgereikt aan Stefan Gerrits, student Technische Universiteit Delft. Hij schreef een scriptie met als titel Feasibility Study of the Hub and Spoke Concept in the North Sea: Developing a Site Selection Model to Determine the Optimal Location. Christian Kaps en Johann Barlach waren de andere genomineerden.

 

Beste Havenidee

Als Beste Havenidee 2018  werd de magnetische staander voor tijdelijk hekwerk in de scheepvaart uitgeroepen. Dit is een idee van Peter van ’t Veer, hbo-student Technische Natuurkunde aan de Haagse Hogeschool.

Ook de ideeën Oplossing voor onderwater geluidsoverlast (Jasper Kik, Stijn Leeuwen en Siemen Stoute, hbo-studenten Maritieme Techniek aan het Rotterdam Mainport Institute)  en Algenkwekerij op de Noordzee (Stef van Ruiten, Clint de Bruin, Ezra Booij en Nina Beekman, hbo-studenten Maritieme Techniek aan het Rotterdam Mainport Institute) dongen mee naar de prijs.

foto: De prijs- en titelwinnaars, vlnr Peter van ’t Veer, Martine Kooy, Ana Duškov en Dennis Maat. Stefan Gerrits ontbreekt op de foto.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -