- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDuitsland: 78 miljard voor transportnetwerk - slechts 4,3 miljard voor vaarwegen

Duitsland: 78 miljard voor transportnetwerk – slechts 4,3 miljard voor vaarwegen

- Advertentie -

Delen

De Duitse overheid wil tot en met 2023 ruim 78 miljard euro in transportinfrastructuur investeren. Dat zei verkeersminister Andreas Scheuer bij de presentatie van zijn investeringsplan voor deze periode.

Voor het spoor gaat het om 33,8 miljard euro, voor de wegen om 40 miljard euro en voor de vaarwegen om 4,3 miljard euro. Voor nieuwbouw en verruiming is 22,8 miljard euro voorzien: 8,6 miljard voor het spoor, 13,6 miljard voor snelwegen en 0,6 miljard voor vaarwegen.

Onderhoud

Van het totale budget is ruim 67 miljard euro bestemd voor onderhoud aan bestaande infrastructuur. Behoud van de bestaande wegen, spoor- en vaarwegen krijgt prioriteit boven nieuwbouw. Waar mogelijk zal ook nieuwe infrastructuur worden aangelegd om bottlenecks weg te werken. Van het vaarwegenbudget gaat 84 procent naar onderhoudsmaatregelen.

Hoewel de investeringen in de Duitse vervoersinfrastructuur de afgelopen jaren zijn gestegen, is er behoefte aan extra geld. Dat is vooral nodig om goederenstromen van de weg naar het spoor en de vaarwegen te kunnen overhevelen.

Vaarwegen

Voor de vaarwegen is volgens minister Scheuer 100 miljoen euro extra nodig om nieuwbouw te kunnen realiseren of bestaande infrastructuur te kunnen uitbouwen. “We willen minder files en meer vervoer via spoor en water. We kijken naar alle vervoersmodi. Elke vervoersmodus heeft zijn eigen sterke punten en speelt een rol in een duurzame mobiliteitsmix.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -