Bedieningstijden Sluis Heel na kritiek binnenvaart naar 07.00-23.00 uur

0
Sluis Heel: vanaf donderdagmiddag 24 november van 07.00 tot 23.00 uur bediend. (foto Rijkswaterstaat / Flying Eye)

Maandag 21 november besloot Rijkswaterstaat om de bediening van Sluis Heel en de Sint Servaasbrug in Maastricht te beperken tot overdag omdat de camera’s in het donker en bij slecht weer te beperkt zicht geven voor de bediening op afstand. Na overleg met onder meer de brancheorganisaties wordt de bediening bij Sluis Heel vandaag (24 november) toch weer verruimd.

Vanaf 15.00 uur bedient Rijkswaterstaat Sluis Heel tijdelijk ‘decentraal’. Dus niet meer op afstand maar door personeel op de sluis zelf.

Daardoor is scheepvaart vanaf overdag en ’s avonds mogelijk tussen 07-00 en 23.00 uur. En, meldt de vaarwegbeheerder: “Op dit moment zijn we bezig om een extra verkeersregelaar in te kunnen zetten, waardoor 24/7 bediening mogelijk zou zijn. Zodra dit geregeld is, wordt deze informatie via de gebruikelijke kanalen gedeeld.”

Sint Servaasbrug

Ook de Sint Servaasbrug wordt sinds 21 november alleen bediend tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Rijkswaterstaat onderzoekt of de brug in Maastricht permanent opengezet kan worden. “Dit zou betekenen dat alle scheepvaart ook tijdens slecht weer of in het donker, de brug kan passeren. Hierover gaat Rijkswaterstaat in overleg met de gemeente.”

Boos

De brancheorganisaties KBN en ASV reageerden boos na het besluit. Ze klaagden bij Rijkswaterstaat over de ingeperkte bediening en wezen erop dat de Maasroute een hoofdvaarweg is.

“Wij begrijpen dit gevoel en hun signalen hebben er mede toe geleid dat er met spoed is gezocht naar een tijdelijke oplossing voor de korte termijn”, aldus de vaarwegbeheerder.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.