Duits bedrijfsleven vol lof over energietransitie haven Rotterdam

0
Een delegatie van het Bundesverband der Deutschen Industrie bezocht de Rotterdamse haven. (foto Havenbedrijf Rotterdam)

Samen met bedrijven werkt de haven van Rotterdam toe naar een CO2-neutrale haven. Het Duitse bedrijfsleven heeft op woensdag 20 november lof uitgesproken voor de projecten. Een delegatie van het Bundesverband der Deutschen Industrie (BDI) bezocht die dag de haven van Rotterdam.

De ontvangst in Rotterdam maakte deel uit van een tweedaags bezoek aan Nederland, dat werd georganiseerd in samenwerking met VNO-NCW. BDI-delegatieleider Holger Lösch gaf aan dat het minder afhankelijk maken van fossiele grondstoffen van een mondiaal logistiek knooppunt als Rotterdam een belangrijke voorbeeldfunctie heeft.

Stijn van Els, delegatieleider namens Havenbedrijf Rotterdam, voegde toe dat ze trots kunnen zijn dat de leidende rol die Rotterdam neemt in de energietransitie door de partners in Duitsland erkend wordt.

Binnenvaart

Beiden partijen drongen aan op voortvarendheid in het waarmaken van een robuust en duurzaam internationaal goederentransportsysteem. De Duitse werkgevers en Havenbedrijf Rotterdam onderstreepten hun gedeelde belang bij het vergroten van infrastructuurcapaciteit voor de binnenvaart en het spoor.

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.