Startup OTFLOW wint De Nieuwe Heldenprijs

0

De Nieuwe Heldenprijs werd op maandag 18 november door de Rotterdamse wethouder Barbara Kathman overhandigd aan de snelgroeiende startup OTFLOW. Ronald Hagenstein en Otto de Groot, de ondernemers achter het bedrijf, werden door de jury geprezen om het duurzame businessmodel. Dankzij hun vinding OTFLOW is al meer dan 60.000.000 kilo fruit met succes veel verser vervoerd.

In 2017 bedachten de twee initiatiefnemers om de luchtstroom in koelcontainers te optimaliseren om fruit, en ook andere producten, op die manier lang goed te houden. Dit houdt de temperatuur tijdens zeetransport optimaal. Inmiddels maken 45 klanten uit vijftien landen gebruik van deze innovatie.

Voedselverspilling in scheepvaart

“Wij zijn enorm vereerd dat wij ons de Nieuwste Helden van de Rotterdamse regio mogen noemen. Ik ben er trots op OTFLOW te vertegenwoordigen en daarmee ons slimme product tegen voedselverspilling onder de aandacht te brengen”, vertelt Hagenstein.

Eerder dit jaar behaalde OTFLOW een finaleplek in het programma Rabo Duurzame Innovatieprijs en een plek in de KVK Innovatie Top 100. Dankzij meerdere initiatieven kan OTFLOW zich steeds verder ontwikkelen om wereldwijde voedselverspilling in de transport en scheepvaart tegen te gaan.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.