- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDuale Vlaamse matrozenopleiding start 21 september

Duale Vlaamse matrozenopleiding start 21 september

- Advertentie -

Delen

Bij Syntra Midden-Vlaanderen gaat op 21 september de nieuwe duale opleiding tot matroos binnenvaart van start. In vier maanden tijd kunnen de deelnemers hun getuigschrift op zak hebben.

“We starten met een eerste groep van maximaal twaalf deelnemers”, zegt opleidingscoördinator Wim van Stappen. “Momenteel zijn er acht inschrijvingen. Aansluitend starten we, al naargelang de belangstelling, met een tweede groep.”

Tekort aan instromers

Syntra Midden-Vlaanderen biedt al langer de opleidingen tot binnenvaartondernemer en stuurman aan. Daar komt dus nu de duale opleiding tot matroos bij. En dat is niets te vroeg, zegt John Reynaert, sectorconsulent van het Fonds voor de Rijn- en Binnenscheepvaart, dat mee de schouders zet onder dit initiatief. “De binnenvaart heeft uitzicht op een expansieve groei gedurende de komende jaren, maar kampt met vergrijzing en een nijpend tekort aan nieuwe instromers. In 2030 moeten er duizenden nieuwe arbeidsplaatsen worden ingevuld.”

Praktijkles aan boord

De deelnemers zullen zo’n zestig procent van de opleiding doorbrengen aan boord. De overige veertig procent bestaat uit een mix van e-leren en campusleren onder de vleugels van ervaren coaches, die zelf werkzaam zijn in de sector. In vier maanden tijd stoomt Syntra Midden-Vlaanderen de deelnemers klaar voor het examen matroos binnenvaart.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -