Dringen in Deurganckdoksluis

0

Meer dan 40.000 mensen bezochten dit weekend de Deurganckdoksluis. De grootste sluis ter wereld in aanbouw was voor één keer toegankelijk voor het grote publiek. Vele duizenden mensen maakten gebruik van die gelegenheid.

Zaterdag bezochten bijna 15.000 mensen de sluis. Zondag stroomden al vanaf 8.00 uur de bezoekers toe. In de namiddag bereikte de bezoekersstroom een piek en zaten de toegangswegen naar de bouwlocatie vol. Rond 15.30 uur besliste de organisatie om het evenement af te sluiten voor nieuwe bezoekers.

 

FileDeurganck 2

Een van de bezoekers werd rond 13.15 uur onwel. Hij moest naar een ziekenhuis afgevoerd worden en daardoor werd de toegangsweg naar de parkeerplaats op de Sint-Antoniusweg een half uur afgesloten. Vervolgens ontstond een file. De toestand van het slachtoffer is stabiel.

‘We zijn zeer tevreden met de massale opkomst, al vinden we het jammer dat we niet iedereen die wilde, de mogelijkheid hebben kunnen bieden om de sluis te bezoeken, maar op veiligheid doen we geen concessies, aldus de organisatie.

Waar dit weekend de tienduizenden mensen liepen, stroomt vanaf eind april het water van de Schelde. Eind mei worden de sluisdeuren ingevaren. In het voorjaar van 2016 wordt de sluis in gebruik genomen.

Na meer dan twee jaar zijn de betonwerken in de Deurganckdoksluis zo goed als klaar. De sluis is 500 meter lang en 68 meter breed. De aanleg kost 300 miljoen euro.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.