- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDP World Inland voert congestietoeslag in

DP World Inland voert congestietoeslag in

- Advertentie -

Delen

DP World Inland Group voert per direct een congestietoeslag in voor het vervoer van containers naar en van Rotterdam en Antwerpen. Dat is ter compensatie van het negatieve effect op de overslag door de lange wachttijden op de containerterminals in die havens.

“De wachttijden en vertragingen bij de afhandeling van containerbinnenschepen in Antwerpen en Rotterdam hebben de planning voor de DP World Inland Group bemoeilijkt”, aldus de verklaring van het bedrijf. “Na talrijke pogingen om de negatieve gevolgen van de wachttijden in de zeehavens te beperken, is de situatie niet structureel verbeterd. DP World Inland Group verwacht dan ook dat het binnenvaartvervoer de komende tijd lastig blijf.”

Daarom gaat DP World Inland, dat vijf inland terminals exploiteert waaornder diein Germersheim, een congestietoeslag heffen voor elke container die per binnenschip van en naar de havens van Antwerpen en Rotterdam wordt gebracht. Het bedrijf reageert hiermee op de schommelingen van de belangrijkste kostenposten in deze havens. Deze kosten heeft DP World Inland de laatste zes maanden alleen gedragen, aldus het bedrijf.

 

Congestietoeslag

Martin Neese, sinds vorige maand managing director van DP World Inland: “We hebben de situatie grondig beoordeeld en meer dan een half jaar getracht om tegenmaatregelen te nemen. Nu moeten we vaststellen dat een congestietoeslag de enige realistische weg is. Alleen zo kunnen we de prijzen zo laag mogelijk houden en tegelijk reageren op toekomstige veranderingen.”

Saillant is dat moederbedrijf DP World zelf actief is met deepsea terminals in zowel Rotterdam als Antwerpen. In Rotterdam is het bedrijf uit Dubai mede-eigenaar van RWG, in Antwerpen van DP World Antwerp Gateway.

foto: DP World

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -