- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsZeefakkel gaat het dok in

Zeefakkel gaat het dok in

- Advertentie -

Delen

Op 30 april gaan de zeekadetten uit Hellevoetsluis met hun Zeefakkel het Jan Blanken dok in te Hellevoetsluis in. Het is een  terugkeer De zeekadetten laten in het historische Jan Blanken-dok enkele noodzakelijke werkzaamheden verrichten. De dokbeurt zal ongeveer twee weken in beslag nemen.

Deze dokking is voor de Hellevoetse zeekadetten ook erg spannend en belangrijk omdat zij metingen kunnen doen aan het onderwater schip die kunnen vertellen of het nog veilig genoeg is om op zee te mogen varen. Het is voor hen extra belangrijk omdat zij in 2019 graag over zee naar Engeland willen varen met de Zeefakkel.

De Zeefakkel dokte al eerder in het Jan Blanken-dok thuishaven Hellevoetsluis.

Er is een aantal werkzaamheden die verricht moeten worden om de Zeefakkel varende en operationeel te houden. Werkzaamheden die verricht zullen worden tijdens de dokbeurt, zijn:

–         Onderwaterschip reinigen
–         Schroeven laten herstellen
–         Doorvoeren dichtlassen
–         Kale plekken herstellen
–         Antifouling aanbrengen (speciale verf)
–  Zwart schuren en verven
–         Ankerkettingbak schoonmaken
–         Anodes controleren

Aangezien de zeekadetten maar twee weken de tijd hebben en sterk afhankelijk zijn van vrijwilligers, zijn zij opzoek naar vrijwilligers en handjes die hun willen (en kunnen) helpen hierbij. Hulp wordt zeer gewaardeerd en hier staat natuurlijk een leuke vaartocht tegenover! Al is het maar een middagje, alle hulp is meegenomen!

Wil je komen helpen? Stuur een berichtje naar [email protected] of bel maar 0611 88 64 12.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -