Docenten Doe Dag Alblasserwaard

0

Tijdens het Beroepenfeest in Alblasserwaard is naast de twee rondes met vmbo-leerlingen uit de regio ook een ronde voor docenten gehouden die zich konden verdiepen in beroepen waar hun leerlingen interesse in hebben. Ook het BVB had twee matches: met de directrice van het Grienden College in Sliedrecht en met een leraar van die school. Dinsdag 6 maart mochten zij tijdens de Doe Dag een dagje mee kijken in de praktijk.

Het BVB had het Transferium van Mercurius Shipping bereid gevonden hen in de middag aan boord te ontvangen. Het bijzondere kraanschip lag in de IJsselhaven om lege reefercontainers te laden. De leraren kregen een uitgebreide rondleiding over het schip, een toelichting op alle techniek aan boord, een demonstratie van de kraankunsten met laden en ze konden al hun vragen stellen aan de bemanning.
Hartelijk dank aan de bemanning voor hun gastvrije ontvangst!

HeerenveenJoure On Stage

Diezelfde dag vond in het Abe Lenstra Stadion de tweede editie HeerenveenJoure on Stage plaats. Het BVB had net als vorig jaar Theo Zeldenrust van het ms Linda bereid gevonden hier het beroep matroos/schipper te vertegenwoordigen.

Er bleek veel interesse voor dat beroep, want we hadden maar liefst zes matches met leerlingen. Zij zullen 27 maart op de Doe Dag een dagje mee aan boord mogen bij het opleidingsschip Maxima van de Maritieme Academie Harlingen om zelf in de praktijk te ervaren wat het beroep inhoudt.

 

 

Binnenvaart in de kijker op MOCE

Op 28 maart staat het WTC Rotterdam weer volledig in het teken van carrièremogelijkheden binnen de maritieme, offshore en energie-industrie. Het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) 2018 biedt die dag een breed scala aan bedrijven die op zoek zijn naar zowel nieuw talent als ervaren professionals.
Ook de binnenvaartsector is prominent aanwezig. Voor het eerst presenteert een aantal binnenvaartpartijen zich gezamenlijk op MOCE in een Binnenvaart Paviljoen. Mede door bemiddeling van het BVB en Koninklijke BLN-Schuttevaer staan Wijgula, Quo Vadis, ThyssenKrupp Veerhaven, Interstream Barging en TOS gezamenlijk in het Binnenvaart Paviljoen.

Met een eenduidige uitstraling bundelen zij de krachten om zo de binnenvaart duidelijk in de kijker te spelen bij de bezoeker.
Andere binnenvaartpartijen, zoals Chemgas Barging, Koole Terminals en Swets Group, presen­teren zich in een eigen stand op de beurs om zo bezoekers te enthousiasmeren voor de binnenvaart en te laten zien welke carrièremogelijkheden deze sector te bieden heeft.

Kijk voor meer informatie en om gratis in te schrijven op www.moce.biz.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.