- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDit jaar zijn ze er weer: Binnenvaartdagen Zwijndrecht

Dit jaar zijn ze er weer: Binnenvaartdagen Zwijndrecht

- Advertentie -

Delen

Op 13, 14 en 15 september vindt de derde editie plaats van de Binnenvaartdagen Zwijndrecht. Het evenement is opgezet als een groot podium voor de binnenvaart, waar scholieren, studenten en andere belangstellenden de sector kunnen ontdekken. Educatie en informatie gaan in het bruisende programma hand in hand met entertainment.

Op een groot podium treden artiesten en bands op en over het hele festivalterrein van het Veerplein tot de Maasboulevard vermaken straatartiesten, muzikanten en koren het publiek. Bezoekers kunnen ook het water op, om schepen te bekijken of rondvaarten in Zwijndrecht en door de Drechtsteden te maken.

“Bij het Crescent is ditmaal ook een braderie”, zegt Piet de Bruin, voorzitter van de organiserende Stichting Binnenvaartdagen Zwijndrecht. “Daarmee bieden de Binnenvaartdagen nóg meer voor ieder wat wils. Dagjesmensen, kinderen, zakelijk publiek… voor iedereen is er veel te beleven.”

Voorzitter Piet de Bruin van Stichting Binnenvaartdagen Zwijndrecht.

Promotie

Het evenement is vooral bedoeld ter promotie van de binnenvaart. Naast entertainment draait het dat weekend om educatie, werkgelegenheid en innovatie. Grote, aansprekende werkgevers uit de sector presenteren zich aan jongeren en andere potentiële werknemers. Zij laten hun technische – en veelal duurzame – innovaties zien en geven tekst en uitleg over wat het werken in de binnenvaart zo aantrekkelijk maakt.

Tijdens de Binnenvaartdagen krijgen bedrijven de kans om zich te tonen aan mensen die niet of minder bekend zijn met de binnenvaart: aan geïnteresseerden, aan werkzoekenden en aan scholieren en studenten. Alle scholen uit de Drechtsteden en verschillende andere opleidingen (van primair tot mbo-onderwijs) zijn uitgenodigd om de Binnenvaartdagen op vrijdag 13 september te bezoeken.

Diverse basis- en VO-scholen hebben al toegezegd te komen met in totaal meer dan 2.000 leerlingen “We zijn nog met veel scholen in gesprek”, aldus De Bruin.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -