- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDeltaPort lobbyt voor betere infrastructuur

DeltaPort lobbyt voor betere infrastructuur

- Advertentie -

Delen

Havenverbond DeltaPort ontving onlangs staatssecretaris Christoph Dammermann van deelstaat Noordrijn-Westfalen. Hij werd vergezeld door het Duitse parlementslid Bernd Reuther. Beiden zijn lid van de FDP. De politici werden bijgepraat over de ontwikkelingen in de stadshaven Wesel, de Rhein-Lippe-haven Wesel en de haven van Emmelsum.

Bernd Reuther is lid van de verkeerscommissie in de Duitse bondsdag en voorzitter van de werkgroep verkeer binnen de FDP-fractie. Hij maakt zich sterk voor het verschuiven van goederentransporten van de weg naar het spoor en het water. Binnenvaart is volgens Reuther een betrouwbare vervoersmodus, op voorwaarde dat de overslaginfrastructuur op orde is. Goed functionerende binnenhavens zijn cruciaal om het dreigende verkeersinfarct op de wegen te voorkomen.

 

Te weinig geïnvesteerd

Christoph Dammermann is staatssecretaris op het ministerie voor Economische Zaken in Düsseldorf. De regering van de deelstaat Noordrijn-Westfalen bereidt de modernisering van sluizen en de uitbouw van het kanalennet voor en wil ook werken aan een betere bevaarbaarheid van de Rijn tijdens laagwaterperioden.

Volgens Dammermann is er tot nu toe te weinig geïnvesteerd in duurzame oplossingen voor de groeiende goederenvolumes. Nochtans voorspelt men al jaren dat het goederenvervoer verder zal toenemen.

Andreas Stolte, directeur van DeltaPort, vertelde over de uitbreiding van de havens binnen het havenverbond DeltaPort. De planprocedure voor de Westkade in Voerde-Emmelsum wordt eind dit jaar afgerond. Er komt een nieuw logistiek terrein van 15 hectare. Stolte brak ook een lans voor meer samenwerking tussen politiek, bedrijfsleven en burgers om de binnenhavens duurzaam te ontwikkelen.

foto: DeltaPort

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -