- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMaritiem festival in de Leuvehaven

Maritiem festival in de Leuvehaven

- Advertentie -

Delen

De eerste week van september organiseert het Maritiem Museum Rotterdam rondvaarten op historische schepen, demonstraties en een familieprogramma in de Leuvehaven (Maritiem Museum Haven).

Op zaterdag 1 en zondag 2 september draaien de historische kranen op volle toeren om te laten zien hoe goederenoverslag vroeger werkte in de haven. Te gast zijn de woonboot en voormalig binnenvaartschip Robbedoes en stoomschip Christian Brunings van Het Scheepvaartmuseum uit Amsterdam, waarmee ook een rondvaart op de Nieuwe Maas gedaan wordt.

In het weekend van 8 en 9 september doet het Maritiem Museum er tijdens de Wereldhavendagen nog een schepje bovenop met de komst van vele historische schepen in de Leuvehaven en allerlei activiteiten waar het publiek gratis aan kan deelnemen.

 

Je eigen binnenvaartschip ontwerpen

In het eerste weekend van september laat het Maritiem Museum zien hoe het overslaan van goederen er vroeger in de haven aan toe ging. Kinderen kunnen hun eigen binnenvaartschip ontwerpen en deelnemen aan het familieprogramma met zakkensjouwen, vlag seinen en een ritje op de locomotor.

Men mag aan boord van de woonboot en voormalig binnenvaartschip de Robbedoes; in 2016 uitgeroepen tot Woonboot van het Jaar. Extra leuk wordt daarna een bezoek aan de Annigje, een historisch binnenvaartschip uit 1906, om te zien hoe het leven aan boord er honderd jaar geleden uitzag. Alléén dit weekend is nog de tentoonstelling over wonen op het water te bezoeken.

 

Instasail

Het stoomschip Christian Brunings van Het Scheepvaartmuseum is vanaf begin september te gast bij het Maritiem Museum. Op 1 en 2 september kunnen bezoekers mee op een rondvaart van deze ijsbreker, die ook nog dienst heeft gedaan als directieschip.

Tijdens de Wereldhavendagen ligt het schip afgemeerd in de museumhaven en zijn bezoekers welkom aan boord, waar men alles te weten komt over de historie van dit schip. Tickets zijn te koop op www.maritiemmuseum.nl/tickets.

Voor fotografieliefhebbers en instagrammers organiseert het Maritiem Museum een ‘instasail’.  Fotograaf Theo de Man laat alle hotspots zien tijdens een rondvaart door het Maritiem District en geeft fotografietips.

 

Wereldhavendagen

Het Maritiem Museum is tijdens de Wereldhavendagen op 8 en 9 september gratis toegankelijk en heeft een uitgebreid programma voor jong en oud in de Maritiem Museum Haven met gastschepen, rondvaarten, demonstraties en een familieprogramma op met zakkensjouwen, vlag seinen, lading hijsen of maken een eigen windvanger.

De stoomslepers Dockyard V, Volharding 1 en motorsleepboot de Havendienst 2 maken dit weekend deel uit van het excursieprogramma van de Wereldhavendagen en vertrekken vanaf het ss Rotterdam.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -