- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwbouwDe Serano heeft een royaal kenmerk

De Serano heeft een royaal kenmerk

- Advertentie -

Delen

Het royale van de 110 x 13,50 meter type C-tanker in vergelijking een 11,40-er zit in de twee meter breedte die je overal terug vindt. Het zit onder andere ook in een door Rensen Shipbuilding geleverd gaaf Russisch casco met ruim voordek, dertien tanks plus Van Leemberg-leidingstraat en in de kleurrijk fantasievolle betimmering van Verveer. Dat de door Pon geleverde 16 cilinder Caterpillar hierin eveneens een krachtige rol speelt, hoeft geen betoog. Shipyard Den Breejen zette in uitvoering over het gehele schip zijn onmiskenbare handtekening.

Timmerlieden van Verveer rond de tafel bij Corla Jegen voor de laatste koffie met gebak betekent: klaar! De dialoog doorspekt met humor en wat vakwerkplagerij tijdens zo’n laatste bakkie vertelt alles over de samenwerking. De uitstekende kwaliteit van het gebak loopt parallel met de waardering voor de mannen. Leeftocht komt met dozen vol aan boord: aanslag op de koel- en kastruimtes. Eindelijk, na zoveel maanden: lekko! De gang erin voor Interstream.

Schoolkameraden

(foto’s Johan de Witte)

Het waarom van deze Serano is een logische formule. Vierenhalf jaar terug bracht Vof. Marsdiep (gevestigd in Zwijndrecht) de tanker Lazio in de vaart. François en Corla Jegen-Theuns gebruikten het economisch tij en hadden geluk te kunnen rekenen op een bemanning die gedeeltelijk uit oude schoolkameraden bestaat en nu de Lazio in beweging houdt.
Dat maakte de realisatie van de Serano mogelijk. Het schip draagt 4265 ton op 4,25 meter diepgang, loopt met 2000 pk 20 kilometer, manoeuvreert voorop met een Verhaar, Van der Velden stuurt en Radio Holland navigeert. De Serano pompt met dertien keer Marflex en ziet er met een toplaag van PS Marine Coating uit om te stelen.

Nieuwkomer
Op het achterschip wappert een ouderwets diepgekleurde Nederlandse driekleur, geleverd door Hoenderop. De inventaris is ditmaal geleverd door Vof Van Noort uit de Zwijndrechtse Passage. Een nieuwkomer in complete scheepsinventarissen, doch reeds lang bekend met materiaal en ijzerwaren.
Shipyard Den Breejen en onderaannemers transformeerden het casco tot een alles-erop-en-eraan-schip, met machinekamers die het schip verkopen. Ofschoon François en Corla de verblijven op de Serano eveneens smaakvol hebben ingericht.

(Johan de Witte)

De inventaris is geleverd door Vof Van Noort uit Zwijndrecht, een nieuwkomer in de binnenvaart.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -