- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDe Meteoor straalt op Arnhemse Kadedagen

De Meteoor straalt op Arnhemse Kadedagen

- Advertentie -

Delen

Afgelopen weekend vonden de Arnhemse Kadedagen plaats. Met als paradepaardje de gerestaureerde motorzandzuiger N.V. De Meteoor. Maar er stond meer op het programma.

Het is mooi weer, de stemming zit er al vroeg in op zaterdag 6 mei. Na de grote spelbreker corona mogen de Arnhemse Kadedagen weer. En dat vindt het hooggeëerd publiek ook. In groten getale is het komen opdagen om van de twee dagen een gezellig weekendevenement te maken.

Zeekadetten

Steeds drukker wordt het. De DJ zorgt voor sfeerverhogende muziek vanuit een stuurhut die op de wal is geplaatst. Koddig gezicht. Net als de man die in kapiteinsjas rondloopt met een plastic papagaai op zijn schouder. Nee, hij is niet echt.

Ook Zeekadetkorps Arnhem (en omgeving) is aanwezig en ligt met schip Pax aan de kade. “Mijnheer, kijk! Een tap voor thuis. Goedkoper dan de kroeg”, roept een van de kadetten. Ze staan achter een kraampje op de wal waar boeken, kledij en prullaria liggen uitgestald. Zo hopen ze een paar dukaten te verdienen in de hoop een nieuwe kombuis te kunnen inrichten.

Zandzuiger

Om 12.30 uur wordt de Meteoor gedoopt. De restauratie van de zandzuiger, gebouwd in 1921, is een initiatief van de stichtingen Historische Schepen Arnhem, Stadsblokkenwerf en Anders J. Goedkoop. Voor het behoud van het varend erfgoed en de geschiedenis van de ASM-scheepswerf, van 1889-1978 een van de grootste werkgevers van Arnhem.

Langs de Rijnkade is meer historie te vinden die op veel aandacht kan rekenen. Op een van de pittoreske scheepjes wordt aan dek druk geoefend voor het bluesconcert van later op de dag. Aan de grijze koppies te zien hebben ze er al heel wat speeluurtjes opzitten.

Maar ook aan vermaak voor de jonkies is gedacht. Die mogen veilig spelevaren op de wal. In een groot bassin dobberen de kleintjes rond in een speelgoedbootje. En een lol dat ze hebben!

Beach party

Ook is een stadsstrand aangelegd om in de juiste beach party-sferen te kunnen verkeren. Even wat zonnebrand smeren en dan in de luie klapstoel naar muziek luisteren. Dus achteroverhangen dan maar en rustig rondkijken. En de bezoeker heeft alle tijd. Want morgen, 7 mei, is nog een kade vol en een dag lang feest te beleven.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -