- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPlan maakt Arnhemse Rijnkade sterker en groener

Plan maakt Arnhemse Rijnkade sterker en groener

- Advertentie -

Delen

De Rijnkade in Arnhem moet de komende jaren worden versterkt. Dat willen Waterschap Rijn en IJssel, gemeente Arnhem en provincie Gelderland combineren met een groenere, meer sfeervolle en levendige openbare ruimte. Dinsdag 19 februari presenteerden ze samen met lokale bewoners en ondernemers het schetsontwerp daarvoor. De uitvoering gebeurt naar verwachting in 2021.

 Nelly Kalfs (Rijkswaterstaat), Frank Wissink (Waterschap Rijn en IJssel), Bea Schouten (provincie Gelderland), Hans de Vroome (Arnhem) en Myra Kremer (Hoogwaterbeschermingsprogramma) zetten hun handtekeningen voor de volgende fase, samen met vertegenwoordigers van bewoners en ondernemers op de Rijnkade.

Dijkversterking

De Rijnkade is een dijk die moet worden aangepast aan de toekomstige klimaat- en hoogwaterscenario’s. Naast de dijkversterking worden de kade, trappen en hellingen van de kade aangepast, zodat er meer ruimte is voor ontmoetingsplekken, horeca en veilig (wandel)verkeer.  Het ontwerp is afgelopen anderhalf jaar ontwikkeld samen met bewoners, horeca en andere ondernemers die wonen en werken aan de Rijnkade.

Er werden vier alternatieven uitgewerkt: Groene Rijnkade, Water, Rijnfront en Levendige Rijnkade. Het huidige schetsontwerp, dat brede steun krijgt, is een combinatie tussen de Groene en Levendige Rijnkade. Berekeningen van Rijkswaterstaat laten zien dat de plannen rivierkundig haalbaar zijn.

Dit jaar wordt het schetsontwerp nader uitgewerkt in een voorlopig ontwerp. Als alle procedures en plannen afgerond en goedgekeurd zijn, kan naar verwachting in 2021 de schop in de grond.

foto boven: Vlnr: de heer Wiessenberg (ArnhemsHart), wethouder De Vroome (Arnhem), de heer Wanrooij (VVE Rhijnstroom), mevrouw Kalfs (Rijkswaterstaat), de heer Vrijhoeve (VVE Eusebiusplein), gedeputeerde Schouten (Gelderland, de heer Van Empel (Arnhem6811) en heemraad Wissink (Waterschap Rijn en IJssel). (foto Rijn en IJssel)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -