De Gerlien van Tiem bouwt River Royale om tot ‘Super Ship’ Bon Voyage

0

Ter hoogte van kilometerraai 903 aan de Waal hebben al heel wat spraakmakende superships van Uniworld de haven van De Gerlien van Tiem verlaten. De scheepswerf in Druten bouwde de dieselelektrische schepen S.S.Catherine (2014), S.S. Maria Theresa (2105) en S.S. Joie de Vivre (2017). Onlangs werd daar riviercruiseschip River Royale omgebouwd tot S.S. Bon Voyage, het zesde vijfsterren luxe-hotelschip van de rederij.

Dat de werf van de familie Van Tiem wederom betrokken was bij de vernieuwing van de vloot van Uniworld zegt alles over het vertrouwen dat deze toonaangevende rederij heeft in het team van De Gerlien van Tiem.

You deserve the best, is de tekst waarmee Uniworld voor haar cruises reclame maakt. Een tekst die ook prima past bij de scheepswerf uit Druten: ze hebben alles in eigen huis om een project vakkundig, volledig naar de wensen van de opdrachtgever én binnen de gestelde termijn uit te voeren. Bij De Gerlien van Tiem geldt: afspraak is afspraak.

Al sinds 1967 is De Gerlien van Tiem een betrouwbaar adres voor reparatie en onderhoud van binnenvaartschepen. Sinds 1995 worden er ook alle typen binnenvaartschepen afgebouwd. Waaronder passagiersschepen, die zonder uitzondering een imposante uitstraling hebben. Daarnaast heeft De Gerlien van Tiem een uitstekende naam opgebouwd voor de ombouw van riviercruiseschepen.

Frans accent

Voor Uniworld werden al eerder bestaande schepen omgebouwd tot Super Ships. De ombouw van de River Royale (110 x 11,45 meter) naar S.S. Bon Voyage was de derde.

Projectleider Eric Rietveld zegt daarover: “We hebben het schip grotendeels gestript en omgebouwd tot een vijfsterren luxe-hotelschip met een duidelijk Frans accent. Na de ombouw voldoet het schip aan de laatste eisen en regelgeving. Zo hebben we een sewage afvalwaterinstallatie geïnstalleerd die aan de nieuwste eisen voldoet. Verder hebben we onder meer twee nieuwe liften, een personen- en een goederenlift, geplaatst en een bijzonder luxe zwembad gebouwd. Ook dit passagiersschip is geheel volgens de wensen van de klant opgeleverd.”

124 passagiers

Met S.S. Bon Voyage is wederom een spraakmakend riviercruiseschip overgedragen aan de trotse eigenaren. De complete refit van de River Royale zorgde voor een cruiseschip dat met recht een supership genoemd mag worden. Een cruiseschip waar francofielen zich als een vis in het water zullen voelen. De Franse cultuur, kunst en wijn zijn op het hele schip tastbaar; van de met gepolijst hout voorziene lobby en de subtiele koperen details tot de handgemaakte balustrade.

De 124 passagiers kunnen terecht op het Bordeaux-, het Medoc- en het Beaujolaisdek, of in een traditionele brasserie waar de inrichting is gebaseerd op het beroemde restaurant Bouillon Pigalle. Verder zijn er nog La Cave du Vin en de Salon Champagne. Die laatste is geïnspireerd Yves Saint Laurents persoonlijke verblijf, Villa Majorelle.

Dordogne en Garonne

De diners aan boord bieden de gasten de smaak en kwaliteit van de Franse keuken. Het zal niemand verwonderen dat de S.S. Bon Voyage tijdens de cruisereizen te vinden is op Franse rivieren, in dit geval de Dordogne en Garonne. Door de bijzondere constructie van het zwembad, een infinity pool op het Soleil Deck heeft de (bad)gast een prachtig zicht op deze rivieren en het omliggende Franse platteland. Voor de gasten een echte bon
voyage derhalve, met dank aan De Gerlien van Tiem.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.