- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDanser doorbreekt 200.000 TEU in North Sea Port

Danser doorbreekt 200.000 TEU in North Sea Port

- Advertentie -

Delen

Danser Group maakt een enorme groei door in het vervoer van containers van en naar het havengebied van North Sea Port. In 2020 doorbreekt de Nederlandse binnenvaartoperator daar de mijlpaal van 200.000 TEU. Dat meldt de Vlaams-Nederlandse havenbeheerder.

Danser Group biedt lijndiensten aan tussen Vlissingen, Terneuzen, Westdorpe en Gent en de zeehavens Antwerpen en Rotterdam. Daarnaast gebruikt Danser het Gentse deel van North Sea Port steeds frequenter als hub voor de diensten naar Wallonië en Noord-Frankrijk.

20 afvaarten per week

Op dit moment biedt de groep wekelijks zo’n 20 afvaarten over water aan. De verwachting is dat dit aantal het komende jaar verder zal stijgen. “Ondanks de bijzondere situatie rond COVID-19 zijn we ook dit jaar sterk gegroeid en dus trots dat deze mijlpaal nu al is bereikt”, zegt Ben Maelissa, CEO van Danser Group, op de site van North Sea Port. “Dank gaat daarbij uiteraard uit naar onze klanten en partners zoals het havenbedrijf die ons vanaf de start actief hebben gesteund.”

CEO Daan Schalck van North Sea Port zegt: “We zien dat de containerisatie in de binnenvaart zich ook in onze haven verderzet. North Sea Port is ideaal gelegen als draaischrijf voor bundeling van containers op de as Rotterdam-Antwerpen-Wallonië-Noord-Frankrijk. Dankzij deze modal shift rijden er al snel 100.000 vrachtwagens minder op de weg.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -