- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDamen en Mc Energy gaan samen de boer op met B-Shore

Damen en Mc Energy gaan samen de boer op met B-Shore

- Advertentie -

Delen

Mc Energy en Damen Services in Ridderkerk brengen samen een nieuwe walstroomoplossing op de markt. De Damen B-Shore maakt het mogelijk om schepen wereldwijd op lokaal beschikbare walstroom aan te sluiten.

De B-Shore kan meerdere voltages verzorgen en kan schakelen tussen 50Hz en 60Hz. Hierdoor kan elk boordnet gekoppeld worden aan een lokaal beschikbaar netwerk. De B-Shore vangt ook de eventuele instabiliteit van het lokale net op en verzorgt een veilige scheiding tussen wal en schip waardoor galvanische corrosie wordt gemeden.

Ook is het mogelijk om een batterijpakket aan de B-Shore te koppelen in het geval van een te zwakke, instabiele of beperkt functionerende walvoeding. Een B-Shore S125 kan zelfs tegelijkertijd meerdere eenheden met een beperkt verbruik voorzien van walstroom.

Energieopslag

De exclusieve partnerovereenkomst tussen MC Energy en Damen Services omvat de bouw, verkoop, levering en aftersales van de B-Shore-eenheden. Mc Energy is ontwerper en fabrikant van energieopslagsystemen en aanverwante producten die in Ridderkerk worden gebouwd. De energieopslagsystemen worden toegepast aan boord van schepen, in de industrie, de bouw en in de utiliteit.

Damen Services levert scheepseigenaren een breed pakket aan ondersteunende diensten en producten gedurende de gehele levenscyclus van hun vloot. Naast het hoofdkantoor in Gorinchem biedt Damen Services ondersteuning vanuit meer dan tien servicehubs verspreid over de wereld.

Rutger Blaauw van Damen Services en Alex Wesemann van Mc Energy. (foto Damen)

Wereldwijd

“De B-Shore is een verdere duurzame uitbreiding van de producten en dienstverlening van Damen Services die wij met behulp van ons uitgebreide netwerk van servicehubs overal ter wereld kunnen leveren aan scheepseigenaren, scheepswerven en dienstverleners”, zegt directeur Rutger Blaauw van Damen Services.

Naast verkoop gaat Damen Services werken met leaseconstructies. Het bedrijf gaat “een aanzienlijk aantal eenheden” op voorraad houden. De eerste B-Shore wordt naar verwachting in het voorjaar van 2023 opgeleverd.

Meer samenwerking

“Wij zien uit naar de verdere uitrol van B-Shore met Damen Services”, aldus Alex Wesemann, commercieel directeur en mede-eigenaar van Mc Energy. “Deze overeenkomst vormt een mooie opstap naar meer samenwerking tussen Damen Services en Mc Energy door de ontwikkeling van spin-off-producten en oplossingen waar wij nu al mee bezig zijn.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -