- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsContargo verlaagt congestietoeslag

Contargo verlaagt congestietoeslag

- Advertentie -

Delen

De vertragingen op de deepsea terminals in Rotterdam en Antwerpen zijn enigszins afgenomen. Daardoor verlaagt Contargo de congestietoeslag per 1 januari.

“De situatie op de containerterminals in de westelijke zeehavens heeft zich lichtjes verbeterd”, schrijft de binnenvaartcontaineroperator op zijn website. Hierdoor kan de congestietoeslag voor containervervoer via de havens van Rotterdam en Antwerpen per 1 januari 2020 omlaag van 19,50 naar 15,00 euro per container/per richting.

“Door meer gebruik te maken van dedicated binnenschepen, het instellen van meerdere fixed windows op terminals in Rotterdam en het aanpassen van onze vaarschema’s zijn we erin geslaagd ons containervervoer te optimaliseren. We zijn dan ook blij de congestietoeslag nu te kunnen verlagen.” Aldus Contargo.

Wachttijden nu 26 en 27 uur

De gemiddelde wachttijd voor de afhandeling van Contargo’s binnenschepen in de zeehavens bedroeg op het moment van de aankondiging 26 uur in Antwerpen en 27 uur in Rotterdam. Dat was de afgelopen jaren vaak het twee- tot driedubbele.

De huidige vertragingen zijn weliswaar minder erg, maar ze bezorgen de binnenvaartcontainerrederijen nog steeds veel problemen en kosten. Daarom stelt Contargo: “Het blijft ons doel om samen met alle betrokkenen de doorlooptijden in de westelijke zeehavens verder te verbeteren en hierdoor onze congestietoeslag verder te verlagen.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -