- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsContargo benut vernieuwde terminal Neuss als hub

Contargo benut vernieuwde terminal Neuss als hub

- Advertentie -

Delen

Contargo viert vandaag (21 september) de officiële opening van zijn uitgebreide en gemoderniseerde terminal in Neuss. De overslagcapaciteit van de terminal is verdubbeld tot 200.000 containers.

Tijdens de uitbreiding, die minder dan twee jaar heeft geduurd, is de terminal steeds operationeel gebleven. De oppervlakte is bijna verdrievoudigd. Ten noorden en zuiden van de terminal is er 52.000 m2 bijgekomen, waardoor de terminal nu een totale oppervlakte van 84.000 m2 heeft voor de trimodale overslag van containers.

Ook de infrastructuur is uitgebreid. Er zijn twee nieuwe kranen bijgekomen (foto boven). Contargo kan nu in Neuss vijf kranen inzetten voor de containeroverslag. Om twee treinen tegelijk te kunnen afhandelen is het spoor verlengd tot 1.400 meter.

Er is nu een geautomatiseerde toegang voor vrachtwagens.

Verder zijn er een nieuw afhandelingsgebouw en een kantoor gebouwd. Er zijn zeventien extra vrachtwagenplaatsen en 106 parkeerplaatsen voor personenwagens aangelegd.

 

Hub voor zeehavens

Door de uitbreiding kan Contargo de terminal in Neuss inzetten als een hub voor de zeehavens  Rotterdam en Antwerpen. Als gevolg van de lange wachttijden voor binnenschepen in deze havens vaart Contargo sinds enige tijd alleen nog naar de grotere zeehaventerminals. Hierdoor wordt de omloopsnelheid van de binnenschepen verhoogd. In de toekomst worden containers van andere Contargo-terminals in Neuss geconsolideerd.

Neuss behoort nu tot de grootste terminals binnen de Contargo-groep. Het is ook een van de modernste. De extra ruimte voor vrachtwagens en de geoptimaliseerde processen bij het in- en uitchecken verminderen de druk op de wegen in de haven.

foto’s: Contargo

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -