- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsConsortium ontwikkelt Blauwe Golf Twentekanalen

Consortium ontwikkelt Blauwe Golf Twentekanalen

- Advertentie -

Delen

Om het scheepvaartverkeer over de Twentekanalen efficiënter te laten verlopen ontwikkelen de provincie Overijssel, Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Twente een informatieplatform: Blauwe Golf Twentekanalen. Het doel is de doorstroming en beladingsgraad van binnenvaartschepen te verbeteren en daarmee de Twentekanalen meer en beter benutten.

 

Het platform moet informatie voor verkeersmanagement gaan verzamelen en combineren, informatie leveren over beschikbaarheid en gebruik van (haven)faciliteiten en ladingstromen optimaliseren. De ontwikkeling van het informatieplatform is gegund aan een consortium dat bestaat uit Panteia, 4shipping en SWIS, zo is 10 januari bekend geworden. Zij gaan de komende maanden samen met de gebruikers aan de slag om het platform te realiseren. De beoogde oplevering is oktober 2019.

 

Multimodale routeplanner

Om de wensen van gebruikers goed in kaart te brengen organiseert het consortium een aantal sessies met binnenvaartschippers, opdrachtgevers van de binnenvaart, havenmeesters, sluismeesters en beleidsambtenaren. Verladers en schippers die graag mee willen doen en denken, kunnen zich via [email protected] aanmelden bij projectleider Jan Snoeij. Hij is de directeur van 4shipping, het bedrijf achter de gelijknamige bevrachtingsapp.

Het informatieplatform biedt straks een groot aantal functies: een multimodale routeplanner, een marktplaats voor binnenvaartladingen en binnenvaartschepen, informatie over de verkeersomstandigheden en trajecttijden en een monitoringsfunctie voor het scheepvaartverkeer.

 

Consortium

Panteia, 4shipping en SWIS bundelen hun krachten voor deze opdracht. De kennis en kunde van de partners in het consortium vullen elkaar goed aan: Panteia heeft veel ervaring met het verwerken van nautische data, het boekingsplatform van 4shipping draagt bij aan transparantie en eenvoudige organisatie van transport via de binnenvaart en internetbureau SWIS heeft veel kennis van het ontwikkelen van online toepassingen.

foto: AdobeStock

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -