Rotterdamse haven draait door – ondanks corona

0
Allard Castelein. (foto Havenbedrijf Rotterdam)

Allard Castelein, CEO van Havenbedrijf Rotterdam, heeft duidelijk gemaakt dat Rotterdam open blijft voor business, ondanks de ingrijpende impact die het coronavirus heeft op de samenleving en de economie. “Verladers, rederijen, maakindustrie, de consument: iedereen rekent op Rotterdam.

“De Divisie Havenmeester zorgt voor veiligheid en orde op het water”, aldus Castelein. “De haven draait gewoon door en is 24/7 operationeel.”

Van vitale betekenis

Gelet op de economische betekenis van de haven is het vanzelfsprekend dat scheepvaartafhandeling door de rijksoverheid is benoemd als een proces van vitale betekenis, zowel voor Nederland als voor consumenten en producenten in het Europese achterland.

“Ik ben er trots op dat het haven-industriële complex deze belangrijke verantwoordelijkheid dag in dag uit waarmaakt. Van scheepvaartloods en roeier tot wereldspelers in containeroverslag en olieraffinaderijen dragen daar aan bij. Goederenoverslag en -productie gaan onverminderd door”, aldus Castelein.

Het Havenbedrijf probeert de impact van Covid-19 op het functioneren van de Rotterdamse haven en industrie zo beperkt mogelijk te houden. “We hebben zeer frequent overleg met de verschillende nautische dienstverleners, bedrijven en belangenorganisaties, zowel bilateraal als in diverse overleggen. Ook met de publieke lokale en nationale autoriteiten is zeer regelmatig overleg. Het doel hiervan is om de haven onder de huidige lastige omstandigheden optimaal te laten blijven functioneren.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.