- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCargill zet E-Pusher van Kotug in voor vervoer cacaobonen

Cargill zet E-Pusher van Kotug in voor vervoer cacaobonen

- Advertentie -

Delen

Cargill heeft op 8 juni ’s werelds eerste uitstootvrije duwcombinatie in gebruik genomen. De duwboot en duwbak zijn van Kotug, dat ook het transport uitvoert. Cargill zet deze E-Pusher en E-Barges in om cacaobonen te vervoeren van de Amsterdamse haven naar de cacaofabriek in Zaandam.

De E-Pusher 1 werd gedoopt door Marieke Taal. De manager operations bij Cargill wenste de boot en zijn bemanning een behouden vaart.

Elektrisch varen

Cargill is het eerste bedrijf ter wereld dat een volledig geëlektrificeerde duwboot met duwbakken voor de binnenvaart in gebruik neemt. Daarmee behoren zowel de uitstoot van schadelijke stoffen als de geluidsoverlast door de voorheen gebruikte duwboten tot het verleden.

Het emissievrije vaartuig is een eigen ontwerp van Kotug. De elektrische duwboot en duwbakken zullen de CO2-uitstoot tijdens het transport naar verwachting met 190 ton per jaar verminderen. De E-Pusher 1 gaat varen op groene stroom van het windpark dat Cargill en Vattenfall samen met Windpark Hanze exploiteren.

Lancering

“Cargill zet zich dagelijks in om de wereld op een verantwoorde manier van voedsel te voorzien en onze impact op het milieu te beperken. Elektrificatie van het transport van onze cacaobonen is slechts één voorbeeld van hoe we nieuwe, innovatieve duurzame praktijken implementeren om onze impact op de planeet te verminderen en mensen te beschermen.” Aldus Emiel van Dijk, Managing Director Cocoa & Chocolate voor Europa & West-Afrika.

“De Kotug E-pusher Type M is de eerste in zijn soort en Cargill is verheugd om partner te zijn bij de lancering ervan in Nederland.”

Verdere stappen

CEO Ard-Jan Kooren van Kotug International bedankte Cargill voor “het in ons vertrouwen en de samenwerking op weg naar transitie van de binnenvaart. Samen hebben we een positieve impact op de toekomst van de binnenvaart.”

“Het revolutionaire ontwerp van deze duwboot en duwbakcombinatie sluit aan bij onze missie om duurzame oplossingen te bieden aan de maritieme sector. Met deze introductie willen we zoveel mogelijk partijen inspireren om schone energieoplossingen te omarmen en verdere stappen te zetten in het bereiken van de wereldwijde klimaatdoelstellingen voor een leefbare wereld.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -