Bouwproject Deurganckdoksluis trekt veel bekijks op Vlaamse Havendag

0

Antwerpen heeft een geslaagd havenweekend achter de rug. Zaterdag trok het slotfeest ‘150 jaar Schelde Vrij’ bij elkaar 23.000 bezoekers naar de Scheldekaaien voor een indrukwekkende maritieme parade en een spetterend avondfeest.

Kris Peeters en Hilde Crevits bezochten de bouwplaats samen met de GTI-studenten. (foto’s Patrick Vanhopplinus)

Druk was het ook bij de Deurganckdoksluis in aanbouw. De grootste sluis ter wereld werd door ruim 15.000 belangstellenden bezocht. Het bouwproject heeft een omvang van een halve kilometer lengte en 68 meter breedte: een gigantische bouwwerf, nu nog één grote gesloten bouwkom, binnen twee jaar een indrukwekkende sluis.
Ook de terminals van PSA Antwerp en DP World kenden een groot succes met veel activiteiten en de nodige drukte op de terreinen. Op Rechterscheldeoever trokken ook het Havencentrum Lillo en de verschillende locaties rond het MAS heel wat bezoekers. Alles bij elkaar bracht de havendag in Antwerpen naar schatting 20.000 mensen op de been.

GTI-opleiding haventechniek
De Vlaamse minister-president Kris Peeters en minister Hilde Crevits van Mobiliteit en Openbare Werken beklemtoonden op de locatie van Deurganckdoksluis de kracht van de Antwerpse haven voor de tewerkstelling en de economische vooruitgang van Vlaanderen. Ze bezochten het bouwproject samen met twintig leerlingen van het GTI van Beveren, richting haventechniek, om aan te geven wat dit grote infrastructuurproject in de toekomst kan betekenen voor jongeren die bewust voor een technische opleiding kiezen.
De opleiding is zeven jaar geleden in samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld. “Dergelijke samenwerking is cruciaal om de schoolopleidingen beter te matchen met de noden en verwachtingen van de havenindustrie. Door bedrijven nauw te betrekken zijn ze ook toetsstenen om met hun lessen in te spelen op de praktijk en om op de hoogte te blijven van de laatste technische en technologische ontwikkelingen.”

De Deurganckdoksluis wordt de grootste sluis van de wereld.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.