- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBoluda Towage wordt met overname Smit Lamnalco de grootste

Boluda Towage wordt met overname Smit Lamnalco de grootste

- Advertentie -

Delen

Met de overname van Smit Lamnalco wordt Boluda Towage wereldleider in de sleepvaart. De vloot telt 600 sleepboten die actief is in vijftig landen en 148 havens over de hele wereld. De overname moet in meerdere landen nog worden goedgekeurd door mededingingsautoriteiten.

Het Nederlandse Smit Lamnalco was de nummer 5 van de wereld, Het is nu nog voor 50 procent in handen van Boskalis Group en Rezayat Group. Het bedrijf heeft meer dan 1.600 mensen in dienst en bezit 111 vaartuigen. Het bedrijf is wereldwijd actief in havensleepdiensten voor klanten in de LNG-, tanker- en bulksegmenten.

Keerpunt voor de sector

Vicente Boluda Fos, bestuursvoorzitter van Boluda Corporación Marítima zegt: “Boluda is een bedrijf dat nooit gestopt is met groeien en zichzelf te transformeren. Deze nieuwe fase is een logisch gevolg van eerdere evoluties die ons de afgelopen jaren tot de ‘nummer 1’ in havenlogistieke diensten en sleepvaartsector hebben gemaakt.”

“De sector staat op een keerpunt, vanwege de klimaatcrisis en de geopolitieke spanningen. De scheepvaart staat in het middelpunt van deze vraagstukken en wordt geconfronteerd met uitdagingen als nooit tevoren. Als wereldleider zijn wij ons bewust van onze verantwoordelijkheden en we zullen ons blijven inzetten voor duurzame ontwikkeling, die de maatschappij en haar ontwikkeling ten goede komt.”

Grotere capaciteit

“Smit Lamnalco is een solide bedrijf met ruim 55 jaar aan specialistische kennis en ervaring, aanwezig in meer dan 20 landen en opereert wereldwijd met circa 1.600 werknemers”, aldus Vicente Boluda Ceballos, vicevoorzitter van Boluda Towage.

“Ik ben ervan overtuigd dat deze overname vruchtbaar zal zijn voor beide partijen, en vooral voor onze klanten die zullen profiteren van een geconsolideerd team, een gediversifieerd aanbod en een grotere capaciteit voor ontwikkeling en innovatie van onze sleepdiensten.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -