Blue Road laat zich zien op Maritime Industry

0

Diverse binnenvaartorganisaties nemen – net als eerdere jaren – samen deel aan Maritime Industry 2015. De beurs is op 2, 3 en 4 juni in de Evenementenhal in Gorinchem. Daar delen ze een binnenvaartstand waar bezoekers met al hun binnenvaartgerelateerde vragen terechtkunnen: op het gebied van telematica, digitale diensten, voorlichting, logistiek, innovatie, verduurzaming en sociaal-economische vraagstukken.

De binnenvaartorganisaties ondersteunen het branchelogo the Blue Road. De beursstand (221A) heeft ook de herkenbare the Blue Road-uitstraling.

Binnenvaart Netwerk Diensten: Binnenvaartnet realiseert en beheert laagdrempelige ICT-diensten voor binnenvaartondernemers, waaronder onbeperkt toegang tot internet via wifi-htspots. Van schippers voor schippers. BND werkt als een coöperatie: met meer deelnemers groter voordeel. Dit geeft binnenvaartondernemers de mogelijkheid om meer en sneller digitale informatie uit te wisselen tegen uiterst betaalbare tarieven.

Op rustplaatsen en in overnachtingshavens is er gelegenheid  om internet volop te gebruiken. Voor zakelijke doeleinden, zoals downloads van grote databestanden met elektronische vaarkaarten. Of voor het updaten van computersoftware of internetbankieren. Maar ook voor privégebruik, zoals video-chatten, “Uitzending Gemist” of YouTube kijken. Zo is wifi een effectieve en betaalbare oplossing, als aanvulling op een mobiele (data-)abonnement.

 

Bureau Telematica Binnenvaart: BTB is hét centrale aanspreekpunt op ICT-gebied voor individuele binnenvaartondernemers, binnenvaartorganisaties, marktpartijen, overheden en ketenpartners van de binnenvaart. Het bureau geeft adviezen over automatisering, mobiele datacommunicatie, EDI en computergebruik op schepen en in binnenvaartondernemingen.

Samen met varende ondernemers werkt BTB aan zinvolle toepassingen, zoals elektronisch melden, mobiel internet en AIS. BTB zet zich in voor gebruikersgemak, standaardisatie en betaalbare ICT, nationaal en internationaal.

 

Bureau Voorlichting Binnenvaart: Doel van het BVB is namens de branche middels voorlichting en promotie meer bekendheid te geven aan vervoer over water als relatief milieuvriendelijke en goedkope transportwijze. Bij de uitvoering van de communicatie activiteiten richt het BVB zich op alle doelgroepen die voor de bedrijfstak van belang kunnen zijn.

Met het merk the Blue Road zet het BVB de binnenvaart eenduidig als professionele en duurzame modaliteit op de kaart. Daarnaast worden verladers binnen het project Maatwerk Voorlichting Binnenvaart met logistiek advies op maat begeleid naar het water.

 

Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart: Het CBRB is een werkgevers- en ondernemersorganisatie voor binnenvaart en logistiek. Het behartigt de collectieve en individuele belangen van de ondernemer in de binnenvaart op zeer breed gebied. Er worden door het CBRB initiatieven ontplooid, ontwikkelingen op de voet gevolgd en daar waar nodig is gehandeld. Het CBRB neemt deel aan overleggen met de overheid op plaatselijk, provinciaal, nationaal en internationaal niveau en bekleedt een vooraanstaande positie in de internationale binnenvaartorganisatie EBU.

 

Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart: Het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart is hét centrum voor (stimulering van) innovatie en expertise in de binnenvaart.
Het EICB kan behulpzaam zijn (adviseren, projectmanagement, et cetera) bij innovatieve projecten en bij het verstrekken en ontwikkelen van binnenvaartexpertise.

Daarnaast initieert het EICB zelf ook innovatie- en expertiseprojecten, zoals het EICB Innovation Lab en Voortvarend Besparen. Het EICB zal aanwezig zijn om lopende projecten toe te lichten.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.