- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBLN-Schuttevaer-voorzitter Kortenhorst stopt

BLN-Schuttevaer-voorzitter Kortenhorst stopt

- Advertentie -

Delen

Roland Kortenhorst stopt als voorzitter van Koninklijke BLN-Schuttevaer. Hij heeft het bestuur van de branchevereniging vrijdag 11 mei laten weten niet meer verkiesbaar te zijn voor een volgende bestuurstermijn. Zijn bestuurstermijn eindigt in september 2018.

Het algemeen bestuur van BLN-Schuttevaer heeft een commissie ingesteld om kandidaten te zoeken.

Roland Kortenhorst is al ruime tijd actief in de binnenvaart. Toen hij nog Tweede Kamerlid was voor het CDA, was Kortenhorst al voorzitter Bureau Voorlichting Binnenvaart. Later werd hij voorzitter van het toenmalige Kantoor Binnenvaart. Vanuit die organisatie was hij betrokken bij de oprichting van de toenmalige Binnenvaart Branche Unie (BBU). De BBU was uiteindelijk een van de oprichtende partijen van het huidige Koninklijke BLN-Schuttevaer.

Tijdens zijn bestuursperiode zette Kortenhorst zich in om de binnenvaart hoger op de politieke agenda te krijgen. Met name de bijdrage die de binnenvaart kan leveren in het oplossen van de toenemende congestie in het goederenvervoer en de potentie van de binnenvaart om de klimaatdoelstellingen te behalen waren speerpunten van Kortenhorst.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -