- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEver Golden bezoekt Antwerpen

Ever Golden bezoekt Antwerpen

- Advertentie -

Delen

De haven van Antwerpen ontving in het weekend van 12 en 13 mei de Ever Golden van rederij Evergreen. De aanloop van dit megaschip had een bijzonder tintje. Voor de Taiwanese rederij is het het eerste schip met een capaciteit van meer dan 20.000 TEU.

De Ever Golden vertrok op 5 april in Qingdao (China), voor zijn eerste reis naar Europa met Antwerpen als eerste aanloophaven in Noord-Europa.

Het Havenbedrijf Antwerpen heette het nieuwe megamax-schip welkom op Antwerp Gateway met de traditionele godspeed plaquette waarmee het schip en zijn bemanning een voorspoedige en veilige reis worden toegewenst.

 

The Ocean Alliance

Evergreen maakt sinds 2017 deel uit van de The Ocean Alliance, een alliantie met Cosco Shipping Lines, CMA CGM en OOCL. Voor Antwerpen is het Verre Oosten een belangrijk vaargebied. Het was vorig jaar goed voor meer dan een kwart van de Antwerpse containeroverslag, een stijging met 7,6 procent. Deze trend lijkt zich door te zetten, de containeroverslag gerelateerd aan het Midden- en Verre Oosten steeg in het eerste kwartaal van dit jaar met 5,4 procent.

 

Nog meer schepen

Evergreen bouwt nog drie zusterschepen die dit jaar te water worden gelaten en een maiden trip naar Antwerpen plannen. De eerstvolgende is de Ever Goods op 13 juni. Daarna worden de Ever Genius in augustus en de Ever Given in oktober verwacht. In de zomer stuurt ook Cosco Shipping Lines stuurt een reeks van zijn nieuwe Ultra Large Container Ships op maiden trip naar Antwerpen.

foto’s: Havenbedrijf Antwerpen

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -