BKN verhoogt kredietlimiet naar 375.000 euro

0
(foto AdobeStock)

Tot nu toe konden ondernemers bij Binnenvaart Kredietunie Nederland (BKN) een krediet krijgen van maximaal 250.000 euro. Op de algemene ledenvergadering is besloten de kredietlimiet te verhogen naar 375.000 euro.

Op de ledenvergadering van 11 mei in Zwijndrecht werden ook de jaarcijfers over 2018 gepresenteerd. Die lieten zien dat BKN een stabiele ontwikkeling doormaakt. Het aantal door BKN gefinancierde schepen nam toe en er kwamen weer nieuwe leden bij.

Op zoek naar meer leden en geld

In zijn jaarrede stond voorzitter Elbert Vissers, stil bij de automatiseringsslag die BKN vorig jaar heeft gemaakt. Alle leden hebben nu online toegang tot hun eigen account, waar zij hun zaken als kredietnemer of kredietgever kunnen volgen en documenten kunnen inzien en downloaden.

Elbert Vissers keek met tevredenheid terug op 2018: “Het gaat echt goed met BKN.” De kredietunie zoekt voor de komende jaren naar verantwoorde groei. Daarvoor is BKN enerzijds afhankelijk van – meestal – startende ondernemers en anderzijds van (nieuwe) leden die willen beleggen in obligaties van BKN. Daarom klonk tijdens de jaarvergadering ook diverse malen de oproep om in eigen kring bekendheid te geven aan BKN en nieuwe leden te werven.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.