- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws"Duits verkeersministerie ontkent belang van binnenvaart"

“Duits verkeersministerie ontkent belang van binnenvaart”

- Advertentie -

Delen

Steffen Bauer, CEO van HGK Shipping, heeft scherpe kritiek geuit op de nieuwe vervoersstudie van het Duitse verkeersministerie. Daarin wordt volgens Bauer het belang van binnenvaart totaal ontkend.

“De overheid moet opletten dat ze de binnenvaart niet laat zinken om straks te ontdekken dat vaarwegen voor de klimaatdoelstellingen toch belangrijk waren geweest.” De studie voorspelt een forse stijging van weg- en spoorvervoer tot 2051, maar stagnatie op de vaarwegen.

Verwaarlozing

Bauer verwijt verkeersminister Volker Wissing alleen maar oog te hebben voor weg- en spoorprojecten. “De consequente verwaarlozing van onze vaarwegen is fataal voor de economie. De industrie heeft alle transportmodaliteiten nodig. Grote bedrijven zitten niet voor niets langs de Rijn, Donau en de kanalen. Zelfs als je voldoende wegen aanlegt om een verkeersinfarct te voorkomen, moet je je afvragen waar je de vrachtwagenchauffeurs vandaan gaat halen.”

Bauer vervolgt: “Bovendien zal door de overgang naar een circulaire economie steeds meer recyclingmateriaal moeten worden vervoerd. Maar terwijl landen als India bekijken hoe ze hun vaarwegen beter kunnen benutten, worden ze hier simpelweg vergeten.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -