- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsBijna duizend vaarwensen vervuld

  Bijna duizend vaarwensen vervuld

  - Advertentie -

  Delen

  Stichting Vaarwens viert haar 15-jarig bestaan. Inmiddels zijn er bijna duizend mensen gelukkig gemaakt met een laatste-wens-vaartocht.

  Op 31 maart 2007 was de maiden trip. Die dag begonnen Evert Stel en Inge de Graaf met hun eigen woonschip, voormalige loodsboot Meander V, ongeneselijk zieken rond te varen. Die eerste vaarwens kwam binnen via Stichting de Opkikker, waar Stel en De Graaf zich als vrijwilligers hadden aangemeld. Ze lagen ter overwintering midden in de stad Groningen. Uiteindelijk lukte het met medewerking van de brugwachters een rondvaart om en door Groningen te maken.

  Sindsdien kregen ze uiteenlopende mensen aan boord: van schipper tot watersporter en allerlei andere mensen die van het water en varen houden. In 2020 kwam het ms Vaarwens in de vaart. Sindsdien is de Meander V reserve, voor als het ms Vaarwens is volgeboekt.

  Taart en slingers

  Ook op de 15e verjaardag, donderdag 31 maart, werd een vaarwens vervuld. Het schip vertrok uit Amsterdam voor een feestelijke rondvaart. “Een vaardag is een feestje voor de gasten en er wordt heel erg genoten”, vertelt De Graaf. “We zijn de dag begonnen met een taart en slingers aan boord en koffie met gebak voor de gasten: een vrouw met ALS, haar man, twee kinderen en hun partners.

  De Graaf en Stel zwaaien het schip en de gasten uit.

  De Graaf en Stel zwaaien het schip en de gasten uit. Ze varen niet mee. “We moeten weer aan het werk; er zijn nog aanvragen die afgehandeld moeten worden. Het is vijftien jaar geleden dat we begonnen, dat geeft wel een speciaal gevoel.”

  Voor de vrijwilligers komt er nog een feestje, beloven ze. “Zonder vrijwilligers hadden we dit nooit kunnen bereiken.”

  tekst: Evert Bruinekool

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -