- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBeperkt schutten bij Sluis Eefde

Beperkt schutten bij Sluis Eefde

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat schut sinds 17 augustus 09.00 uur minder bij Sluis Eefde. Dat gebeurt alleen nog op basis van vraag en aanbod. Deze maatregel is nodig om het water in het Twentekanaal op peil te houden en wordt ingezet totdat de waterstand bij Eefde weer op niveau is. Rijkswaterstaat sluit een stremming van de scheepvaart op het Twentekanaal niet uit.

Bij het gemaal Eefde en in de Zuiderkolk van sluis Eefde zijn tijdelijke pompen geplaatst. De pompen hebben tot doel het water uit de IJssel omhoog te pompen naar het Twentekanaal.

Water vasthouden

“Hiermee komt water beschikbaar voor scheepvaart, natuur en landbouw, stedelijk gebied en drinkwatervoorziening en voorkomen we schade aan de waterkeringen”, aldus Rijkswaterstaat. “Door de lage waterstand op de IJssel wordt het steeds lastiger om het waterpeil met de pompen op niveau te houden en daarom gaan we over naar schutten op basis van vraag en aanbod. Op deze wijze gaat minder water verloren.” Op die manier probeert de vaarwegbeheerder zo lang mogelijk in de behoefte aan water voorzien en schade aan dijken en kades te voorkomen.

Schutten

Bij vraag-en-aanbod-schutten moeten schepen zich telefonisch aanmelden. De waterstanden in het Twentekanaal en de IJssel en de inzet van de pompen zijn bepalend of en hoe vaak kan worden geschut. Door beperkte ligplaatsen aan de IJssel moeten schepen op afroep naar de sluis komen. Via Dynamische Route Informatiepanelen langs de vaarweg en Berichten aan de Scheepvaart (BAS) wordt dit gecommuniceerd.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -