Benefietmiddag voor Havenmuseum

0

Het actiecomité van Het Havenmuseum organiseert donderdag 21 juni een groot benefiet voor het behoud van Het Havenmuseum voor de stad Rotterdam. Bekende en minder bekende Rotterdamse artiesten zetten zich die middag massaal in voor het behoud van het museum in de Leuvehaven. Jules Deelder, Jos Valster, Jaap Gerritse, Pierre van Duijl, Big Jay, Monta en nog veel meer prominenten zullen aanwezig zijn.

Loterij
Tijdens het benefiet wordt een loterij georganiseerd met prijzen van bedrijven in en rondom Het Havenmuseum. Zoals een romantische overnachting in het H2O Hotel in de Wijnhaven, een diner voor twee bij Weimar aan de Oude Haven en een vaartocht met de Tapasboot.
Zo helpen bedrijven, instellingen en particulieren Het Havenmuseum om verder actie te voeren tegen de door de gemeente voorgenomen bezuiniging.
"Niet alleen voor Het Havenmuseum is deze bezuiniging desastreus maar ook voor alle inwoners en bezoekers van Rotterdam. Door deze bezuiniging dreigt Het Hart van de stad eruit gesneden te worden", aldus het actiecomité.

Historische schepen
Het Havenmuseum is op meerdere plaatsen in de Rotterdamse binnenstad te vinden: aan de Leuvehaven, Delfshaven, Oude Haven, het Haringvliet en scheepshelling Koningspoort. Daar kan de bezoeker gratis genieten van de historische schepen. Aan de Leuvehaven zijn er presentaties over de haven van vroeger en nu, educatieve projecten, rondleidingen en evenementen.
Door een advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur dreigt het budget gehalveerd te worden. "Daar zijn wij het niet mee eens", stelt het actiecomité. "Steun daarom onze actie en kom op 21 juni om 16.00 uur naar Het Havenmuseum." Sympathisanten wordt ook gevraagd de petitie te tekenen op www.havenmuseum.nl.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.