Balder doet naam eer aan

0

Balder is een god uit de Noordse mythologie. Hij was de god van de lente, het licht en de wijsheid. Zijn bijnamen waren ‘de Schone’ en ‘de Goede’. Dat verklaart waarom de nieuwe rvs tanker van Linkspan SA met verve de godennaam draagt. Het 110 meter lange en 11,45 meter brede schip gaat varen voor Stolt Nielsen Inland Tanker Service.

Het casco, gebouwd in China, arriveerde eind vorig jaar in Nederland samen met enkele andere casco’s op een zeeschip in Rotterdam. De cascowerf is een gerenommeerde werf in de bouw van roestvrijstalen schepen. Ook de zusterschepen Van Gogh en Van Dyck zijn op dezelfde werf gebouwd.

Tussen Kerst en oud en nieuw werd het in Rotterdam gelost. Vervolgens ging het naar Dordrecht, waar de afbouw plaatsvond door Dolderman. 

Dat gebeurde in opdracht van Rensen-Driessen Shipbuildinghttps://www.rensendriessen.com/. De scheepsbouwer uit Zwijn­drecht was namelijk niet alleen verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van het strak uitgevoerde casco, maar voor de volledige levering van het kant-en-klare schip. Waarbij zij Dolderman contracteerden voor de volledige afbouw van het schip. Het is een nieuw ontwerp, dat ook de naam Balder kreeg.

Leveranciers

De Balder heeft als voortstuwingsmotor een Caterpillar 3512C, geleverd en ingebouwd door Dolderman. De Masson Marine-keerkoppeling (type MM W7200, inclusief elastische koppelingen van Centa en elektrische bediening) is afkomstig van ADS van Stigt. Den Breejen Shipyard leverde de schroefasinstallatie, Blokland Non-Ferro de beunkoelers.

De boegschroefinstallatie (kanalentype) is een elektrisch aangedreven Verhaar Omega (393 kW bij 1800 toeren per minuut). Die is te schakelen tussen pomp- en boegschroefbedrijf.

RuGotech Pijpleidingen installeerde het dekleidingsysteem. Van Foresta Trading komt het complete pakket FT Victor-dienstpompen, de FT ballast/stripping-ejectors FT voorsmeer-/carter­aftappomp, FT smeeroliehaspelsets, FT gasolietrimpomp en de FT rvs butterwashpomp. Heatmaster leverde de thermische olie-installatie.

Stam Constructie maakte onder meer de rvs lampensteunen en bedieningskasten, de uitlaatset met vonkenvanger, een dubbel uitschuifbare luchtinlaatpaddenstoel, lekbakken aan dek en relingdraden.Van Wijk Machinefabriek en Scheepsreparatiebedrijf leverde de ankerlieren, ankers en kettingen.

Het nautische pakket van Alphatron Marine is compleet met de AlphaRiverTrackPIlot. ’t Catshuis uit Hendrik-Ido-Ambacht verzorgde de stoffering en voorzag de Balder van raam­bekleding en meubelen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.