Andrea doopt Andrea II

0

Eind maart is de Andrea II toegevoegd aan de vloot van Rijfers Nautical Management. Het is een zusterschip van de Asara en de Alena I, die ook eigendom van het bedrijf uit Arnhem zijn.

De oorspronkelijk geplande doopdatum werd vanwege het coronavirus uitgesteld. De doopplechtigheid heeft nu op dinsdag 30 juni plaatsgevonden. In Bonn doopte Andrea Lejckova-Rijfers, echtgenote van eigenaar Johan Rijfers, het naar haar vernoemde passagiersschip Andrea II. Aansluitend is het schip ingezegend door priester Raimund Blanke. Aan het begin van de avond vertrok de Andrea II, met circa 100 gasten aan boord, voor haar eerste reis.

Doopvrouw Andrea Lejckova-Rijfers en haar echtgenoot Johan Rijfers, eigenaar van Rijfers Nautical Management.

Phoenix Reisen

Het schip is gecharterd door Phoenix Reisen. De Duitse touroperator uit Bonn had ook de doopplechtigheid georganiseerd.

Het casco is gebouwd bij Vahali Shipyard in Servië en vervolgens is de Andrea II bij Vahali Shipyard in Gendt afgebouwd. Nadat het schip in maart was opgeleverd, is het onder
beheer van Rivertech gekomen. Het schip heeft inmiddels een Green Award gekregen, het keurmerk voor schepen die aan de hoogste eisen op het gebied van milieu en veiligheid voldoen.

De Andrea II is nagenoeg identiek aan de Alena I en de Asara. De schepen zien er van buiten hetzelfde uit en hebben technisch gezien hetzelfde DNA. Van binnen zijn ze echter anders.

De inrichting en kleurstelling zijn in overleg met Phoenix Reisen uitgedacht door een Duitse architect in samenwerking met Andrea Lejckova-Rijfers. Door de moderne inrichting en de frisse kleuren, heeft de Andrea II een andere uitstraling dan haar zusterschepen.

Bordbusters, totaalleverancier op het gebied van signing, droeg daaraan bij met onder andere lichtreclame, rvs letters, wandvisuals en bewegwijzering.

Accountmanagers Simon Opgelder en William Huls vertellen: “De afgelopen jaren hebben wij met trots diverse projecten mogen uitvoeren voor Rijfers River Cruises en scheepswerf Vahali Shipyards. De kracht van onze prettige samenwerking ligt vooral in de korte lijnen die alle partijen hanteren.”

Die samenwerking  begon in 2016. “In dat jaar hebben wij de licht­reclame voor het eerst ontwikkeld en gemonteerd op het schip Asara. In 2017 kreeg dit een vervolg met de Alena I en nu met de Andrea II. De grootste blikvangers zijn de indirect verlichte vogels op de boeg van de schepen. Daarnaast vallen de aluminium doosletters, met zowel directe als indirecte verlichting, op”, aldus Opgelder en Huls.

Solliciteren

Rivertech kijkt positief naar de toekomst. Er worden dit en aankomend seizoen nog vier nieuwe schepen aan de vloot toegevoegd. Nautische en technische bemanningsleden worden met interne opleidingen voorbereid op het nieuwe seizoen.

Door intensieve begeleiding van bemanningsleden zijn er volop doorgroeimogelijkheden binnen de Rivertech organisatie. Wie interesse heeft, is welkom om te solliciteren. Kijk dan op www.rivertechgroup.com/vacatures.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.