Alles bij de hand met nieuwe Binnenvaartkrant-app

0

Vanaf nu is de nieuwe app van De Binnenvaartkrant beschikbaar. Met de gratis app heb je alles bij de hand op je mobiele telefoon of tablet: het laatste nieuws, de krant, vaarweginfo, een overzicht van de verspreidpunten en directe toegang tot nuttige sites en relevante social media-kanalen.

“De bestaande app was aan vervanging toe. De techniek is de laatste jaren verder verbeterd. Er is meer mogelijk. We hebben hem meteen ook uitgebreid”, vertelt Ken Rijkers, commercieel manager van De Binnenvaartkrant.

 

Feedback

“We hebben goed geluisterd naar de gebruikers. Hun feedback hebben we verwerkt. Zo zijn alle functies op één scherm te zien en vandaar kun je direct naar de functie of informatie die je wenst.”

“We hebben ook mensen die de app nog niet of weinig gebruikten gevraagd wat hun wensen zijn, wat zij voor extra’s zouden willen zien zodat ze zo’n binnenvaart-app wél zouden gaan gebruiken.”

Hij vervolgt: “De lay-out lijkt misschien simpel, maar de structuur is zeer functioneel. We hebben de app bij diverse binnenvaartondernemers getest en die vonden hem prettig werken. Ze gaven aan niet te veel willen scrollen en willen alles in één oogopslag kunnen zien. Ze zeiden vooral niet te veel opties te willen; de aangeboden infor­matie op onze app biedt precies wat ze wensen.”

 

Nieuwste krant lezen

Zo is uiteindelijk een compleet aanbod samengesteld. Ken Rijkers: “Je kunt de meest recente papieren krant lezen – al meteen op de dag dat die verschijnt – maar ook vacatures vinden en zien welke schepen te koop zijn. Je kunt naar onze website met het laatste nieuws en naar de andere informatieve sites die we verzorgen, zoals Vlootschouw.nl met nieuwbouwschepen, Binnenvaartvlog.nl met video’s uit en over de bedrijfstak en Binnenvaartcijfers.nl, waar we samen met het BVB allerlei informatie en statistieken over het vervoer per binnenschip samenbrengen.”

Een veelgebruikte functie is de actuele informatie over vaarwegen: stremmingen, onderhoud en mededelingen van vaarwegbeheerders
in alle Rijnoeverstaten. Die gegevens komen rechtstreeks van Rijkswaterstaat.

 

Foto insturen

De app biedt directe links naar de social media-accounts van De Binnenvaartkrant: Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Zo vind je de laatste berichten en kun je direct reageren.

“Er is nu ook een knop waarmee heel eenvoudig eigen foto’s kunt insturen. Voor als je onderweg iets ziet wat nieuwswaardig, grappig of mooi is. Wie weet zie je ze dezelfde dag terug op onze site, in een post op social media of in de papieren krant.”

“We willen nóg meer contact met onze lezers. We zijn er in de eerste plaats voor en dankzij de mensen die varen. Als zij nieuws, tips, ideeën of commentaar hebben, horen we dat graag. Mogelijk kunnen we weer anderen met die informatie helpen.”

Het scherm is rustig en overzichtelijk. “Alles wijst zich vanzelf. Inzoomen kan gewoon met je vingers, zoals mensen gewend zijn op een smartphone en tablet.”

 

Adverteren

Om de app betaalbaar en gratis te houden zijn er advertenties opgenomen. “Maar heel beperkt en niet storend” zegt Ken. “Maximaal één per rubriek. Vol is vol. En ze moeten wel relevant zijn. Bijvoorbeeld van bedrijven uit de binnenvaart of een vakbeurs. Handig is dat er meteen een link mogelijk is, naar de eigen website van zo’n bedrijf of beurs of een pagina waar belangstellenden meer informatie kunnen vinden of opvragen.”

De Binnenvaartkrant-app is gratis. Hij is voor Android-telefoons en -tablets te downloaden in Google Play en voor iPhones en iPads in de App Store.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.