AIDAperla: emissievriendelijk voor de kant

0

 

Met de komst van de AIDAperla ging op 15 maart het Rotterdamse cruiseseizoen van start. Een schoon begin.

Het nieuwe schip van AIDA kwam voor het eerst naar Rotterdam en is daar tot november elke donderdag te bewonderen.
De 300 meter lange gigant werd 27 april 2017 opgeleverd door Mitsubishi in Nagasaki en gaat varen in de weektrafiek Hamburg, Southampton, Le Havre, Zeebrugge en Rotterdam.

Het ultramoderne schip heeft een LNG dual fuel-installatie, waarmee, als het voor de kant ligt, de hulpmotoren op emissievriendelijk LNG draaien. De AIDAperla vervangt op deze route zusterschip AIDAprima, maar heeft wel een ander interieur. De AIDAprima liep tussen april 2016 en november 2017 Rotterdam 78 keer aan. Momenteel vaart ze tussen de Canarische Eilanden en Madeira.

 

Duits of Italiaans?

Met als voertaal Duits en het webadres www.aida.de lijken de schepen Duits te zijn, maar dat is niet het geval. Achterop staat als thuishaven ‘Genova’ en dat ligt in Italië.
Eigenaar is dan ook Costa Crociere uit Genua en dat is weer een dochter van de Carnival Corporation uit Miami. Hieronder ressorteren naast Aida, Carnival Cruises en Costa ook Cunard, Holland America Line, P&O cruises, P&O Australia, Princess, Seabourn en Fathom. Bij elkaar omvattend: 102 cruiseschepen. Plus negentien in bestelling.

Biergarten

Aan de 3.286 passagiers wordt veel vermaak geboden. Zo zijn er meerdere zwembaden en water­glijbanen, een beachclub, een theatrium en een klim- en touwladderparcours. Bij slechter weer is een deel overdekbaar.
Je kunt ook verpozen in het Brauhaus met biergarten. Tussendoor kan een broodje currywurst genuttigd worden of een ijsje in de Magnum-bar.

Naar goed gebruik kreeg de kapitein tijdens de quay & plaque-ceremonie door de havenmeester het Rotterdamse havenschildje overhandigd. Als een van de eerste zal het ongetwijfeld een mooi plekje krijgen.

tekst: Cees de Keijzer
foto’s: Cees de Keijzer/Jan de Jonge

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.