Modal shift-kansen Zuid-Holland tijdens Binnenvaartcafé

0

Woensdag 21 maart vond het eerste Binnenvaartcafé van 2018 plaats in het World Port Center in Rotterdam. Het Binnenvaartcafé wordt zo’n drie maal per jaar georganiseerd door het BVB, samen met het Havenbedrijf Rotterdam, en brengt actuele ontwikkelingen in de binnenvaart aan de orde tijdens een inhoudelijk gedeelte en sluit af met een netwerkborrel.

Thema van deze editie was: Modal shift kansen in Zuid-Holland. Goederenvervoer over water heeft topprioriteit in de Provincie Zuid-Holland. Lilian Froitzheim, programmamanager van Goederenvervoer over Water bij de provincie, heeft de ambities en projecten op dit vlak toegelicht. Zo werd er aandacht besteed aan het initiatief Groene Corridor en aan Smart Shipping.

Vervolgens lichtte Miranda Volker van het BVB de resultaten toe die uit de quick scan zijn gekomen die het BVB samen met evofenedex heeft uitgevoerd om de modal shift-kansen in Zuid-Holland in kaart te brengen. Veel kansen die nader opgepakt moeten worden.

Tot slot kwam Tom Tillemans van NewWays Zuid-Holland aan het woord, die kort een toelichting gaf op de activiteiten van NewWays en vervolgens in gesprek ging met een drietal verladers. Huntsman, Almatis en the Greenery waren aanwezig en vertelden over hun huidige logistieke proces.

Ze spraken tevens hun bereidheid uit om de binnenvaart in te zetten. Ze lopen echter tegen wat uitdagingen en bottlenecks aan die ze hopen op te lossen, wellicht met de partijen in de zaal.

Zo is de congestie in de haven een duidelijke bottleneck, die ertoe geleid heeft dat ze van het water weer terug naar de weg zijn
gegaan. De intentie en bereidheid voor een modal shift zijn echter aanwezig, nu nog de praktische invulling daarvan.
Tijdens de aansluitende netwerkborrel konden alle partijen hier verder over praten.

Met een hoge opkomst van 65 bezoekers en een interessant programma kijkt het BVB terug op een succesvolle bijeenkomst.

Correctie Binnenvaartagenda

Door een van onze opmerkzame sponsors werden wij erop geatten­deerd dat er in de agenda een foutje is geslopen in de datering van de maand mei. De pagina van donderdag 24 mei is per ongeluk afgedrukt tussen dinsdag 1 en woensdag 2 mei. En na woensdag 23 mei volgt in de agenda vrijdag 25 mei. Namens de drukkerij bieden wij onze excuses aan voor deze druktechnische fout.

De dagen en nummering van de overige meidagen lopen gewoon goed door. Voor aantekeningen op donderdag 24 mei, is het een kwestie van even terugbladeren naar het begin van de maand.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.